Davraz Olimpiyat İstiyor

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Akdeniz Bölgesi'nin incisi olarak nitelendirilen Davraz Karlıyayla Kayak Merkezi'nin kış olmipiyatlarına ev sahipliği yapacak altyapıya sahip olduğunu söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mart 2011 17:57
Davraz Olimpiyat İstiyor

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Akdeniz Bölgesi'nin incisi olarak nitelendirilen Davraz Karlıyayla Kayak Merkezi'nin kış olmipiyatlarına ev sahipliği yapacak altyapıya sahip olduğunu söyledi.

Oğuz, yaptığı açıklamada, Davraz Kayak Merkezi için hazırlanan master planının uygulanabilmesi için gerekli girişimleri yürüttüklerini kaydetti. Davraz'da daha fazla kayak imkanı sağlayacak çalışmalara ağırlık verdiklerini dile getiren Oğuz, bu doğrultuda mekanik tesislerin sayısını artırmaya ve mevcut alanın genişletilmesine yönelik çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Davraz Kayak Merkezi'nin olimpiyatlara aday bir merkez olduğunu bildiren Vali Oğuz, ''Davraz Kayak Merkezi, geleceği parlak bir yer. Olimpiyatlar için de oldukça elverişli. Bunu yazıyla Bakanlığa bildirdik'' dedi.

Davraz'ın profesyonel kayakçıların büyük beğenisini topladığını dile getiren Oğuz, pistlerin amatör ve profesyonel kayakçılara uygun, kayma olanaklarının elverişli olduğunu söyledi. Master planının yanı sıra alternatif çalışmalar yapıldığı takdirde Davraz'ın kıymetinin daha da artacağına işaret eden Oğuz, ''Herkes Davraz'a hücum edecektir. Zaten böyle bir durumda da her yıl kış sezonu da olimpiyat gibi geçecektir'' diye konuştu.

Hayatlarının büyük bir bölümünü kayarak geçiren kayak antrenörleri ve sporcuların da isteği Davraz'ın olimpiyatların yapıldığı bir mekana dönüşmesi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi ve kayak antrenörü Durmuş Uçgun, Davraz Kayak Merkezi'nin tanınırlığını artırmak amacıyla kayak sporunun yaygınlaştırma kararı aldıklarını ve Davraz'da kayak kursları düzenlediklerini belirtti. Kendisinin çeşitli merkezlerde kayak yaptığını ve pistleri tanıdığını söyleyen Uçgun, Davraz Kayak Merkezi'nin sahip olduğu pistlerin tüm sporcuların beğenisini toplayacak nitelikte olduğunu aktardı. Davraz'ın olimpiyatlara aday bir merkez olduğunu vurgulayan Uçgun, ''Mayıs ayında bile 2 bin 637 metre yüksekliğindeki zirvede kayak yapma imkanına sahibiz. Davraz'da 2 bin metreden sonra her zaman kar vardır'' dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Spor Tesisleri Amiri ve Doğa Sporları Uzmanı Durmuş Öztürk de yeni yapılacak mekanik tesislerle Davraz'da kayak yapılacak alanın daha da artacağına işaret etti. SDÜ bünyesinde yaklaşık 800 öğrencinin Davraz'da kayak yaptığını anlatan Öztürk, tek sıkıntının konaklama olduğunu ve yapılması planlanan yeni otellerle bu sorunun da aşılacağını söyledi.

Davraz Kayak Merkezi'nde kayak yapan 5 yaşındaki Enes de, sergilediği gösterileriyle kayakçıların büyük beğenini topladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.