Davraz Sezonu Açtı

635 metre zirveye sahip Davraz Kayak Merkezi'nde kayak sezonu açıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Aralık 2012 13:42
Davraz Sezonu Açtı

Sahip olduğu 23 bin 500 metre uzunluğundaki mavi, kırmızı ve siyah pistlerle kayakçıların dikkatini çeken Davraz'da saatte bin kişiyi taşıyabilen 1211 metre ve saatte 800 kişiyi taşıyabilen 936 metre uzunluğunda 2 adet telesiyej, ayrıca saatte 800 kişiyi taşıyabilen 624 metre uzunluğunda bir adet teleski (T-Bar) ile 300'er metrelik 2 adet babylift bulunuyor.

Son olarak yapılan kapalı sistem 4 koltuklu bubble sistem teleferikle saatte 800 kişi 2400 metreye ulaşabiliyor.
Davraz Kayak Merkezi'nin sahip olduğu kendine has özelliklerle kayakseverlerin gözdesi olduğunu belirten Turizm Derneği Başkanı Fevzi Özdemir, "2400 metrede diğer kayak merkezlerinde olmayan 3 adet doğal pistler var. Adrenalin tutkunu snowboard yapan kayakçılar ve sporcular için Davraz bulunmaz bir yer. Mükemmel kar kalitesi ile yeni başlayan kayakçılara tehlikesiz rotalar, profesyonel kayakçılara ise gönüllerince kayabilecekleri, ortalama 8 ile 10 kilometreye ulaşan benzersiz parkurlar bulunuyor. Ayrıca çığ ve kaybolma tehlikesi olmaması kayakçılar için büyük bir avantaj. Özellikle T-Bar'ın bulunduğu 2100 metrede mükemmel kayak imkanı var" dedi.

Geçtiğimiz hafta sonunda merkezde doluluk oranının yüzde 80'e ulaştığını belirten Özdemir, Antalya Saklıkent Kayak Merkezi'nin yollarının bozuk olması, Yeşilova Kayak Merkezi'nin de rantabl olmaması gibi nedenlerle Antalyalı kayakseverlerin Davraz'ı tercih ettiklerini kaydetti. Özdemir, İl Özel İdare imkanlarıyla Davraz Kayak Merkezi'ne giden yolda tehlikeli virajlarda iyileştirme yapıldığını da anımsattı.

Kayak Merkezinde, 3 adet dağ kafeteryası, 280 yatak kapasiteli Siren Otel, S. Demirel Üniversitesi'nin 84 yatak kapasiteli, oteli ve 55 yatak kapasiteli Isperia Otel olmak üzere 3 adet otel tesisi bulunduğunu ve hepsinin de sezon için hazırlıklarını tamamladığını aktaran Özdemir, "Tesislerimiz açık. Ayrıca Çobanisa köyündeki 24 yatak kapasiteli pansiyonlarımızda açık.

Tesislerde Yılbaşı için rezervasyonlar alınmaya başlandı. Yüzde 100 doluluk oranına ulaşılması bekleniyor. Seyahat acenteleriyle Rus turistleri Davraz'a getirmek için görüşmeler yapılıyor. Yılbaşından sonra Rus turistlerin Davraz'a gelmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.