Davraz Yeni Tahsis Alanlarını Bekliyor

Davraz Yeni Tahsis Alanlarını Bekliyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mart 2015 19:54
Davraz Yeni Tahsis Alanlarını Bekliyor

Isparta'ya 26 kilometre uzaklıktaki Davraz Kayak Merkezi, özellikle hafta sonları Antalyabaşta olmak üzere çevre illerden gelen günübirlikçi ziyaretçilerin akınına uğruyor. 10 bine yakın ziyaretçinin geldiği kayak merkezinde 1997 yılında yapılmış olan sosyal tesisler ihtiyaca yanıt vermiyor. Bu ihtiyaçların giderilmesi için, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yeni tahsis alanlarının gösterilmesi bekleniyor.

Isparta Turizm Derneği Başkanı Fevzi Özdemir, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Davraz Kayak Merkezi'ne son günlerde ilginin yoğun olduğunu belirterek, 10 bine yakın ziyaretçinin hafta sonu ağırlandığını söyledi. Kayak merkezinde günübirlikçi ziyaretçinin istekleriyle buraya kayak yapmak için gelen ve konaklayanların istekleri arasında fark olduğunu kaydeden Özdemir, Davraz Kayak Merkezi'ni pislik götürdüğü şeklinden çıkan haberlerin kendilerini fevkalade üzdüğünü kaydetti. Burada tuvalet bile yapılmak istense Kültür ve Turizm Bakanlığı izniyle bunun mümkün olabileceğini dile getiren Özdemir, "Turizm merkezleri büyüdükçe ihtiyaçların doğması normaldir. Bir takım projelendirmeler yapılır ve bunlar yetkililere sunulur. Bu projeler onaylandığında eksiklik giderilir. Gelen misafirler haklıdır fakat eksiklikler yavaş yavaş giderilmektedir. Buradaki kayak odası ve kafeterya 1997 yılında o günkü müşteri kitlesine hitap ederek yapılmıştır. İşletmeci tuvalet yapma isteğini defalarca dile getirmiştir. Ama bizler burası tahsis alanı olduğu için git yap diyemeyiz. Ne zaman yapılacak? Yaklaşık bir yıldır Bakanlık bünyesinde tuvalet, mescit, dinlenme salonu, kayak odası gibi eksikliklerin giderilmesi için takibimizi sürdürüyoruz. Bunların sonuçlandırılması da eli kulağında" diye konuştu.

En son yapılan telesiyej sistemiyle 3 bin 500 kayakçıyı yüksek pistlere taşıyabildiklerini belirten Özdemir, "Ancak 1997 yılında yapılan ilk tesiste kuyruklar oluşmaktadır. Bu nedenle gişe bir adet kuyruk oluşuyor gibi bilgiler tamamen asılsızdır. Deniyor ki Davraz'ı pislik götürüyor. Tabii ki 10 bin kişinin geldiği bir rekreasyon alanında ziyaretçinin bıraktığı çöpler elbette olacaktır. Önemli olan bunların temizlenmesidir. Ama pisliklerin yoğun olduğu bir günde gelip Davraz'ı pislik götürüyor gibi bir haber yapmak çok yanlıştır" diye konuştu. Özdemir, fahiş fiyatla yiyecek içecek satıldığı yönündeki eleştirilerin de gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

"PİSTLER ÇOK İYİ"
Kayak merkezinde kayak yapan Burak Toslak, özellikle pistlerin kayak için çok uygun olduğunu belirtirken, "Burada konaklayanlara ilgi çok güzel. Çalışanlar bizlere çok yardımcı oluyor. Sosyal tesis açısından ise biraz daha artırılabilir" dedi. Üç yıldır Davraz Kayak Merkezi'ne gelen bir kayaksever de, "Pistler özellikle çok iyi. Buradan çok memnunuz. Tesislerden de memnunuz. Kesinlikle kayakseverlerin buraya gelmelerini tavsiye ediyoruz.Akdeniz'in en güzel yeri burası" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum