Davraz'a 5. Telesiyej

Davraz'a 5. Telesiyej

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Kasım 2015 15:01
Davraz'a 5. Telesiyej

Davraz Karlı Yayla Altyapı ve Hizmet Birliği Başkanı Abdullah Akdaş, sporcular ile günübirlikçileri birbirinden ayrıcak telesiyej projesi için ihaleye çıkılacağını açıkladı.

Davraz Kayak Merkezi'nde ilk yapılan telesiyejin yoğunluğunu hafifletecek formül bulundu. İl Özel idaresi, günü birlikçilerle kayak sporcularını birbirinden ayıracak 2.telesiyej için ihaleye çıkacak. Bu yatırımla Davraz'daki mekanik tesis sayısı 5'e yükselmiş olacak.

Davraz Karlı Yayla Altyapı ve Hizmet Birliği Başkanı, Vali Yardımcısı ve Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, Fevzi Özdemir'in katıldığı canlı yayın programına telefon bağlantısı yaparak şu açıklamalarda bulundu:

PLAN ONAYI 3 YILDIR BEKLENİYORDU

"Isparta Valiliği ve birlik olarak çalışmalanmız var. 2 yıldır planladığımız işleri inşallah bitireceğiz. 1/10000'lik, 1/5000'lik haritalar yeni onaylandı. Yaklaşık 3 yıldır Davraz ve Isparta bunu bekliyordu. Bu onaydan sonra Davraz'la ilgili yatırımları hemen başlattık. Özellikle otel ve konaklama ile ilgili çalışmalarımız oldu. 18 yataklı otelimiz 70 yatağa çıkıyor. En az 200 m2 alanda bazı ihtiyaçları karşılayacak alanlarımız olacak. En az 1500 m2 kafe yapacağız. Taş Kafe 3 adı altında bir günübirlik tesisimiz olacak. Bu da 1500 m2 kapalı alana sahip olacak. Bu yatırımlar gerçekleştirilecek. Bu sezon böyle geçecek ama bu yatırımlar önümüzdeki seneye yetişecek.

KAMP ALANI TEL CİT İLE ÖRÜLÜYOR

Bu sezon için yaptığımız çalışmalar var. Hayvancılıkla ilgili sorunlar vardı. 100 bin TL'lik yatırımla tel çit yapacağız. Burada amacımız hayvancılığa zarar vermek değil. Yaz döneminde gelen sporcuların rahat bir şekilde kamp yapmalarını temin etmek istiyoruz. Hayvancılar için uygun alanları da hayvancılarımıza tahsis edilecek.

TELESİYEJ YATIRIMI

Kamuoyunun ciddi şekilde beklediğimiz bir yatırım planımız var. Kayakçılarla günübirlikçileri birbirinden ayıracak 5. telesiyej için bir kısım ödenek tahsis edilmiş durumda. Geri kalan ödeneğin temin edilmesi durumunda Sayın Valimizin talimatları ile ihalesini gerçekleştireceğiz."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.