Davraz’a Telesiyej ve Suni Kar

Davraz’a Telesiyej ve Suni Kar

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Kasım 2016 12:59
Davraz’a Telesiyej ve Suni Kar

Isparta’nın kayak merkezi Davraz’a 5’inci telesiyej için 22 Kasım’da ihaleye çıkılıyor. 2017’de ise Davraz için suni karlama projesi hayata geçirilecek ve yol asfaltla kaplanacak

Isparta'daki kayak merkezi Davraz Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi'ne 2 bin 100 metre uzunluğunda, saatte 1500 kişi taşıma kapasiteli 5'inci telesiyej hattı yapımı için ihaleye çıkıldı. İhale 22 Kasım'da yapılacak. Ödeneğinin 8.5 milyon liralık bölümü hazır olan yatırımın diğer bölümleri için de ödenek hazırlığı sürüyor. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı 'Davraz Dağı Kış Sporlar Turizm Merkezi'nin adının 'Isparta Davraz Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi' olarak değiştirildiğini hatırlattı.

SUNİ KARLAMA PROJESİ
Yeni konaklama tesisleri yatırımlarının 2017 yılında ivme kazanacağını söyleyen Bilgiç, 2017 yatırım planı içerisinde otomatik kontrol sistemli suni karlama projesinin de bulunduğunu kaydederek, proje için 40 bin metreküplük gölet yapılacağını vurguladı. Her iki projenin toplam maliyetinin 15 milyon TL olacağını belirten Bilgiç, bölgenin ağaçlandırılması için 2 milyon fidan dikileceğini, Davraz'a ulaşım sağlayan 23 km'lik yolun da gelecek sezon sıcak asfaltla kaplanacağını anlattı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.