Davraz’da Kar Kalınlığı 10 cm Oldu

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Davraz Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Aralık 2013 10:35
Davraz’da Kar Kalınlığı 10 cm Oldu

Antalya'ya yakınlığı ile önemli bir potansiyele sahip olan Davraz Kayak Merkezi'nde kar kalınlığın 10 santimetreye ulaştı.

Kar kalınlığının artmasını fırsat bilerek hafta sonu Davraz'a giden ziyaretçilerin çoğunluğu birinci etapta bulunan pistlerde eğlendi. Bazılarının kızaklarla, bazılarının da şambrel ve naylonlarla kaydıkları gözlendi. Yol boyunca birçok aile de kar üzerinde piknik yaparak karın tadını çıkarttı.

23 bin 500 metre uzunluğundaki mavi, kırmızı ve siyah pistlerle kayakçıların dikkatini çeken Davraz'da saatte bin kişiyi taşıyabilen 1211 metre ve saatte 800 kişiyi taşıyabilen 1211 metre ve saatte 800 kişiyi taşıyabilen 936 metre uzunluğunda 2 adet telesiyej bulunuyor.

Kayak Merkezinde ayrıca saatte 800 kişiyi taşıyabilen 624 metre uzunluğunda bir adet teleski ile 300'er metrelik 2 adet babylift bulunuyor. Son olarak yapılan kapalı sistem 4 koltuklu bubble sistem teleferikle saatte 800 kişi 2400 metreye ulaşabiliyor.

Kayak merkezinde Kuzey ve Alp disiplini, tur kayağı, snowboard, dağcılık, botanik gözlemcilik, yamaç paraşütü ve trekking yapılabiliyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.