Davraz’da Kentsel Dönşüm Referandumu

Isparta Belediyesi Gülistan Mahallesinden sonra Davraz Mahallesinde başlatmış olduğu kentsel dönüşüm için vatandaş ile anket çalışması başlattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Aralık 2014 17:06
Davraz’da Kentsel Dönşüm Referandumu

Belediye personeli Davraz Mahallesinde bulunan 1071 konutu tek tek gezerek mülk sakinlerinin görüşlerini alıyor. Belediye anket sonucuna göre haraket ederek Davraz mahallesinde kentsel dönüşüm için start verecek.

Davraz Mahallesindeki Kentsel dönüşüm konusunda açıklama yapan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın Isparta halkının modern ferah evlerde yaşama hakkına en çok layık olan kişilerdir. Bu vesile ile Isparta Belediyesi olarak mahallemizin tamamında kentsel dönüşüm için mülk sakinlerimiz ile birlikte karar verme aşamasına geldik. Bu nedenle mahalle sakinlerimiz ile görüş alışverişte bulunmak üzere anket çalışması başlatıldığını belirtti.

Günaydın ayrıca anket çalışması olumlu sonuç verir ve vatandaşlarda kentsel dönüşüm talebi doğrultusunda mahallenin yeni yapısı hakkında da kısaca bahsetti.

Günaydın, “Isparta Belediyesi olarak kentimiz mahallelerinden biri olan Devraz mahallemizde alansal olarak asıl kentsel dönüşüm çalışması başlatacağız. Belediyemiz öncelikli olarak halkımızın isteğini belirleyebilmek amacıyla ön çalışma başlattık.

Belediyemiz yapmayı planladığı kentsel dönüşüm kapsamında, halkımıza öncelikli olarak deprem ve doğal afetlere dayanıklı, enerji kimlikli konutlar üretmek istiyoruz. Üreteceğimiz konutlar dışında planlama yapacağımız alanlarda yolları ve alt yapıyı düzenledikten sonra araç ve yürüyüş yolları, sosyal tesis, gölet, yeşil alanlar, semt spor sahaları, çocuk oyun parkları, alışveriş merkezi yüzme havuzu gibi sosyal donatı alanları projemiz kapsamında yapımı tasarlanmaktadır. Yapacağımız kentsel dönüşüm projemiz çalışmaları kapsamında halkımızdan herhangi bir şekilde bedel talep edmeyeceğiz. Tüm iş ve işlemler belediyemiz öncülüğünde yapılacaktır. Yapım anına kadar hiçbir şekilde halkımızı konutları dışına çıkarmayacağız ve binalarını yıkmayacağız yapacağımız kentsel dönüşüm yerinden dönüşüm olduğu için alandaki çalışmaları aşama aşama yapacağız. Ve kimseyi de mağdur etmeyeceğiz. Ayrıca yapım sırasındaki alandaki vatandaşlarımıza 18 ay boyunca kira yardımı da sunuyoruz. Bu 18 ay geçmeden vatandaşlarımızın yeni konutlara yerleştirilmesi sağlanacaktır” dedi.

Davraz Mahallesi Muhtarı Coşkun Kunt’ta yapılan çalışmanın mahalle için hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum