Davraz'da Mangal Yasaklandı!

Isparta Valiliği, Davraz Kayak Merkezi’nde mangal yapmayı yasakladı. Otoparkta, mekanik tesislerde, oteller bölgesinde yemek ve mangal hizmeti verenler hakkında Kabahatler Kanunu’na göre işlem başlatılacağını duyuruldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Şubat 2016 14:17
Davraz'da Mangal Yasaklandı!

Hürriyet Akdeniz Gazetesi’nden Tuğçe Yıldız’ın haberine göre Davraz Kayak Merkezi’nde mangal yapmak yasaklandı.
İŞTE O HABER; “
Akdeniz’de kış turizminin bel kemiklerinden olan Davraz Kayak Merkezi’nde getirilen mangal yasağı vatandaşın ve tur şirketlerinin tadını kaçırdı. Davraz Kış Sporları ve Turizm Yüksek Rakımlı Sporcu Kamp ve Eğitim Merkezi İşletme ve Altyapı Hizmet Birliği’nin faaliyet alanındaki merkezde 2015-2016 kayak sezonunun başlaması ve okulların sömetr tatilinin başlaması gerekçe gösterilerek resmi büfeler hariç mekanik tesisler oteller bölgesi ve otopark alanında mangal yaktırılması ve yemek servislerine engel olunması bildirildi.
Isparta Vali Yardımcısı ve Birlik Başkanı Abdullah Akdaş, imzasını taşıyan görevlendirme yazısında yasağa uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahalkat Kanunu’na göre göre işlem yapılmak üzere tutanak tutulması ve birlik başkanına sunulması istendi. Görevlendirme yasağına rağmen mangalların yakılmaya devam edildiği merkezde vatandaş da yasağa tepki gösterdi. Vatandaşlar, “Kayak yapılan bölgeler mangal alanlarına yakın noktalar değil. bizler buraya ailemizi, çoluğumuzu-çocuğumuzu alarak keyif yapmaya geliyoruz. Davraz turlarından mangal çıkarsa vatandaş eskisi gibi buraya rağbet göstermez. Yasak piknik alanlarında mangalı yasaklamakla eşdeğer. Kaldırılması gerekir” dedi.
YASAK DEĞİL HİZMET LAZIM
Antalya’dan Davraz’a tur düzenleyen tur operatörleri de yasağa sessiz kalmadı. Tur Operatörü Ahmet Cebeci, “Valilik bu karardan vazgeçmeli. Kış turizmi gelilştirilmek isteniyor ama bir yandan da böyle bir yasak getiriliyor. Valilik merkeze yasak değil, hizmet getirmeli. Otopark alanı düzenli şekilde tur firmaları ve özel araçlara göre planlanırsa yeme-içme imkanısunan alanlar yaratılırsa kimseyi rahatsız etmez. Çöp kovaları çok yetersiz. Yasaktan önce hizmet getirilmeli” dedi.
ÇEVREYİ ÇÖPE ÇEVİRDİLER
Bir grup vatandaş ise yasak kararını destekledi ve şunları söyledi: “Mangalcılar çevreyi çöplüğe çeviriyor. Yiyip içip çöplerini burada bırakıyorlar. Burası mangal yeri değil. kayak merkezi herşeyi devletten bekleyemez. Bizde memleketimize ve çevremize duyarlı olmalıyız. Sonra kalkıp yine bu yasak deniliyor. Siz kirletmeyin sahip çıkın. Bakın o zaman devlet yasaklıyor mu?”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum