Davraz’da Sezon 10 Ay Sürecek

Isparta Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, ''Davraz Kayak Merkezi'ndeki yatırımlarımız tamamlandığında 3 ay olan turizm sezonunu 10 aya yaymış olacağız'' dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Aralık 2012 11:41
Davraz’da Sezon 10 Ay Sürecek

Kültür ve Turizm Müdürü Kılıç, kamu ve özel sektörün kentte kültür ve turizmin gelişmesi açısından çok sayıda proje yaptığını, gelecek yıllarda projelerine devam edeceklerini söyledi.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak başta Davraz Kayak Merkezi olmak üzere Isparta'daki birçok tarihi ve turistik yerin restorasyonu ve tanıtılması için çalışmalar yaptığını belirten Kılıç, ''Davraz Kayak Merkezi'ne çok önem veriyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan gelen ödeneklerle kayak merkezinde 5 milyon 723 bin liralık maliyetle telesiyej yapıldı. Telesiyej, önümüzdeki günlerde hizmete açılacak'' diye konuştu.
Yapılan yatırım ile kayak severlerin 2 bin 350 metre rakımda kayak yapma fırsatı yakalayacağına dikkati çeken Kılıç, yeni kayak pistlerin açılarak kayak sezonunu uzatacaklarını kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla kayak merkezinde 4 mekanik hattın yapıldığını, bakanlığın merkeze beşinci mekanik hattın yapılması için 2 milyon lira ödenek ayırdığına bildiren Kılıç, tesise gelecek yıl için de en az 3 milyon lira ödenek beklediklerini söyledi. Merkezdeki 2 milyon 570 bin metrekarelik düzlük alanda açık ve kapalı spor tesisleri yapılacağını ifade eden Kılıç, ''Davraz Kayak Merkezi'ndeki yatırımlarımız tamamlandığında 3 ay olan turizm sezonunu 10 aya yaymış olacağız. Aynı zamanda turizmi çeşitlendirmeye da çalışıyoruz'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.