Davraz'ın Önünde Engel Kalmadı

Davraz'ın Önünde Engel Kalmadı

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Nisan 2015 16:54
Davraz'ın Önünde Engel Kalmadı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Davraz Kayak Merkezi İmar Planı Revizyonunu onayladı. Böylece Davraz’a sosyal tesisler dahil, yatırım yapılmasını önü açıldı.

Isparta’nın geleceği ve ekonomisi için büyük önem taşıyan Davraz Kayak Merkezine yatırımın önündeki bütün engeller kalktı.

Davraz Kayak Merkezine sosyal tesisler dahil, diğer büyük yatırımların yapılması için gerekli olan “İmar Planı Revizyonu” Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandı.

Davraz Kayak Merkezinde tuvaletten, sosyal tesislere, otelden diğer yatırımlara kadar bugüne kadar gecikmenin nedeni İmar Planı Revizyonu çalışmalarıydı. 2012 yılında başlayan çalışmaların sonucunda hazırlanan İmar Planı Revizyonu Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandı.
Planın onaylanması için Isparta Valisi Vahdettin Özkan ile AK Parti Milletvekilleri büyük çaba sarfetti.

1/25.000’lik İmar Planı Revizyonun onaylanmasının ardından 1/ 5000 ve 1/ 1000’lik planlar hazırlanacak.

Yetkililer, planın onaylanması ile birlikte Davraz Kayak Merkezinin ihtiyacı olan bütün tesislerin yapılabileceğini ve gerekli çalışmaların başladığını açıkladılar.

Özellikle vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri tesislerin yapımını öncelik verilecek.

Davraz Kayak Merkezinde bu yılki kar yağışı nedeniyle turizmcilerin Davraz’a yatırım için plan yaptıklarını da gelen bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.