Dayak Olayı Yılan Hikayesine Döndü

Şarkikaraağaç Belediyesi'ndeki dayak iddiaları deyim yerindeyse yılan hikayesine döndü. Başkan ve personelin yalanladığı iddialarla ilgili şimdi de haberin yayıncısı yeni bir imzalı belge ortaya çıkardı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mayıs 2013 17:00
Dayak Olayı Yılan Hikayesine Döndü

Şarkikaraağaç Belediye Başkanı Şafak Ufacık’ın personelini dövdüğü iddiası Şarkikaraağaç’ta yayın yapan bir haber sitesi tarafından ortaya atıldı. Haberi yapan sitede söz konusu iddialar “Su ve Kanalizasyon işlerinde çalışan Bilal Aycan’a çarşı meydanında bulunan havuzların motorlarını yap dediği, işçi Bilal Aycanın’da Başkanım ben elektrikten anlamıyorum dediği bunun üzerine çek git bırak işi dediğini akabinde Su ve Kanalizasyon işlerinde işçi olarak çalışan Bilal Aycan’a yumruk attığı iddia edildi” ifadeleriyle haberleştirildi.

 

Ancak, Ajans32 sorumlu habercilik anlayışı gereği Şarkikaraağaç Belediye Başkanı Şafak Ufacık’ı telefonla arayarak iddiaları sordu. Başkan Ufacık, “"Böyle bir şey yok. İşlerin hızlı gitmesi için zaman zaman personelimize yüksek sesli ricalarda, talimatlarda bulunuyor olabiliriz. Ama dayak olayı kesinlikle söz konusu değildir. Çok olsa fırça atmışızdır. Hizmetlerimizi gölgelemek isteyenler de elbette olacaktır. Ama başarıya ulaşma şansları da yoktur. Biz hizmet etmeye devam ediyoruz" diye konuştu. 

 

Başkanın ardından olayın esas kahramanı olan Su İşleri personeli Bilal Aycan’da iddiaları yalanladı. Aycan yaptığı yazılı açıklamada “Belediye Başkanımız Sayın Şafak Ufacık ile aramızda bahsi geçen dayak olayı ile ilgili haber tamamen asılsızdır. Böyle bir olay gerçekleşmemiştir. Belediye Başkanımızla her hangi bir sorunumuz yoktur. Aramızdaki ilişki tamamen ast üst ilişkisidir. Zaten şu an belediyedeki görevime devam etmekteyim” ifadelerini kullandı.

              

Şarkikraağaç Belediyesi’nden yapılan açıklamada da “Bu gün Belediye başkanımızla ilgili olarak çıkmış olan haberdeki ilgili personelin vermiş olduğu yazılı basın açıklaması gerçekleri söylemiştir. Konu sadece ilçemizi ve yapılan hizmetleri karalama propagandasından ibarettir.

Gerekli görüldüğü halde personelimiz canlı olarak da açıklama yapmaya hazırdır" ifadeleri kullanıldı.
 

Tam olay kapandı diyecektik ki; haberin yayıncısı Fatih Demirtaş, yeni bir imzalı belge ortaya çıkardı.

Demirtaş'ın 'Haber Tutanağı' başlığıyla imza altına aldığı ve dayak yediği iddia edilen Bilal Aycan'ın imzasının da yer aldığı belgede Aycan, başkanın kendisine yumruk attığı iddiasının altına imzasını koydu.

Sorumlu gazetecilik anlayışımız gereği olayın başından bu yana tarafların tamamına söz hakkı verdiğimiz için; son olarak bu iddiayı da okuyucularımızla paylaşmayı görev bildik.


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum