Dedeler Hedefi 12’den Vurdu

Spor kültürünün yaygınlaştırılması, halkın sağlıklı ve bilinçli spor yaptırmak amacıyla 2012 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Koşabiliyorken Koş' projesi Isparta’da uygulanmaya devam ediyor.

Yayınlanma:
Dedeler Hedefi 12’den Vurdu

'Antrenör ve Tesis Bizden, Spor Yapmak Sizden’, ‘Hayatınız Spor Olsun, ‘Hareketli Yaşa Spor Yap, Ödülün Sağlık Olsun’ sloganıyla yola çıkan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 7'den 77'ye halkın spor yapma imkanı veren 'Koşabiliyorken Koş' projesi yeni dönem çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Sporun Yaşı yoktur diyerek Isparta’da 80’lik dedeler, attıkları oklarla hedefi 12’den vurdu.    

Türkiye’de Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından 2012 yılında başlatılan ‘Koşabiliyorsan Koş’ projesi Isparta’da yeni dönem çalışmalarına 26 Mart’tan itibaren başladı.   Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri tarafından her yaştan vatandaşların spora teşvik edilmesi ve sağlıklı bir yaşama kavuşmasını amaçlayan proje çerçevesinde bu kez 80’lik dedeler okçuluk sporu yaptı. Atatürk Stadı’nda dün de devam eden okçuluk antrenmanlarına, çok sayıda yaşlı vatandaş katıldı.   Okçuluk Isparta İl Temsilcisi ve Antrenör Yalçın Ünsal ile beraberindeki yetkililer tarafından ata sporu okçuluğu öğrenen 80’lik dedeler, hedefi 12’den vurdu.   Tatlı rekabet içerisinde renkli görüntülere sahne olan proje etkinlikleri çerçevesinde, 80’lik sporcular birbirleriyle yarıştı. Etkinlikler sonunda atış yapan katılımcılara madalya ve katılım sertifikası verildi. Proje kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atatürk Stadyumunda hafta içi her gün deneyimli bay ve bayan antrenör eşliğinde 09:00-10:30 ile 17:00-18:30 saatleri arasında bilinçli ve sağlıklı bir şekilde spor yapmaları sağlanıyor. Projede yeni dönem 26 Mart 2018 Pazartesi günü başladı. Proje kapsamında biraraya gelen antrenörler, sporcular ve yaşlısından gencine 7'den 70'e herkes hep birlikte spor yaptılar. Antrenör eşliğinde çocuklarıyla birlikte spor yapan veliler uygulamadan ve organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Katılımcılara ise Dinamik Sporcu Bilgi Yönetim Sistemi Sporcu Kartı verilerek, sağlıklı spor yaptıkları ve tesisleri kullandıkları kayıt altına alınıyor. 'Koşabiliyorken Koş' projesi tüm ilçelerde uygulanmaya devam edecek. Bu kapsamda Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlükleri hazırlıklarını sürdürüyor. Tüm Halkımız Davetli Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek ,

‘Koşabiliyorken Koş’ projesinin, vatandaşlara kontrollü ve düzenli spor yapma alışkanlığı kazandırması açısından önemli bir çalışma olduğuna dikkat çekti. Tüm vatandaşları 'Koşabiliyorken Koş´ projesi kapsamında spor yapmaya davet eden İl Müdürü Gevrek, “Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğümüz tarafından 2012 yılında ülke genelinde başlatılan 'Koşabiliyorken Koş´ projesini ilimizde uygulamaya devam ediyoruz. Yeni dönem çalışmalarımıza aralıksız devam ediyor. Sağlıklı kalmak amacıyla spor yapan vatandaşlarımız var. Projedeki asıl amacımız spor yapan insanlarımıza antrenörlerimiz eşliğinde, onların daha bilinçli spor yapmalarını sağlamak. Bu doğrultuda hafta için her gün 09:00-10:30 ile 17:00-18:30 saatleri arasında antrenörlerimiz Atatürk Stadyumunda spor yapmaya gelen vatandaşlarımıza yardımcı olacaklar. Vatandaşlarımızda kendileriyle ilgili ya da öğrenmek istedikleri ne varsa antrenörlerimize sorabilirler. Projemizi il merkezimizde olduğu gibi tüm ilçelerimizde de uygulayacağız. Tüm vatandaşlarımızı sağlıklı ve düzenli spor yapmaya davet ediyorum” dedi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.