Dedesine Şifayı, Uzaktan Kumandayla Buldu

Mustafa Tülü, 88 yaşındaki dedesi için uzaktan kumandayla açılıp kapanan elektrik düğmesi icat etti

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mart 2012 14:35
Dedesine Şifayı, Uzaktan Kumandayla Buldu

Uluborlu ilçesinde yaşayan 88 yaşındaki Mustafa Tülü, eşinin ölümünden sonra yalnız yaşamaya başladı. Bir gözü katarakt olan ve çok iyi göremeyen Tülü, gece olduğunda ışıkları kapatmadan uyumaya başladı.

Bu durum, dedesini ziyarete gelen Mustafa Tülü'nün dikkatini çekti. Torun Tülü, dedesine, yerinden kalkmadan ışıkları kapatabileceği uzaktan kumandalı elektrik düzeneği hazırladı.

Kendisi ile aynı ismi taşıyan dedesinin, rahatsızlığından dolayı tek başına yaşadığı evde ışıkları kapatamadığını gören genç mucit, açma ve kapatma düğmesi bulunan bir kumanda yaptı. Dede Tülü, şimdi Torun Tülü'nün yaptığı basit ve pratik kumandayla, geceleri ışığı kapatarak yatabiliyor.

Dedesinin yaşadığı mağduriyeti giderdiği için mutlu olduğunu söyleyen Tülü, şunları anlattı: "Dedemin, ışıkları kapatmadan uyuduğunu daha önce fark etmemiştim. Bir gün yanında kaldığımda, gece sabaha kadar ışıkların açık kaldığını gördüm. Dedem, gözündeki rahatsızlıktan dolayı ışığı kapattıktan sonra yatacağı yeri bulamayacağından dolayı, onu bu durumdan, basit bir yöntemle kurtarmayı düşündüm. Prize monte ettiğim bir alıcı sayesinde, kumandayla dedemin ışığa komut vermesini sağladım. Şimdi, eskiye göre çok rahat. Basit ancak, pratik yöntem en azından geceleri elektrikten tasarruf etmesini sağlıyor."

Torununun, kendisini büyük bir sıkıntıdan kurtardığını anlatan Dede Tülü de "Mustafa, küçüklüğünden bu yana elektronik eşyalarla uğraşmasını seviyor. Bu merakı yıllar sonra benim de işime yaradı. Geceleri, ışığı kapatarak uyuyamazdım. Çünkü, gözlerim iyi görmediği için karanlıkta gideceğim yeri bulamazdım. Şimdi çok şükür, bu tuşlar yardımıyla yattığım yerden ışığı kapatabiliyorum." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.