Define Avcısı Mantığıyla Çalıştılar

MHP Milletvekili Korkmaz, AKP’li eski Belediye Başkanı Hasan Balaman tarafından Yakaören Köyü’nde sıcak su bulmak amacıyla açılan kuyunun Isparta’nın sorunu haline geldiğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ocak 2011 18:48
Define Avcısı Mantığıyla Çalıştılar

MHP Milletvekili Korkmaz, AKP’li eski Belediye Başkanı Hasan Balaman tarafından Yakaören Köyü’nde sıcak su bulmak amacıyla açılan kuyunun Isparta’nın sorunu haline geldiğini söyledi.

“Define avcısı” mantığıyla Isparta’ya zehirli gaz hediye etti.

Yakaören Köyü’nde 3 yıl önce sıcak su bulmak amacıyla açılan sondaj kuyusunun kapatılamamasına tepki gösteren MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, yapılan sondaj sonunda sıcak su yerine zehirli gaz çıkışı yaşanmıştır dedi. Korkmaz; “AKP’li başkanın define avcılığı mantığıyla açtırdığı bu kuyuyu Isparta’ya zehirli gaz olarak hediye etti” diye konuştu
MHP Milletvekili Korkmaz açıklamasında ise; “AKP, Yakaörendeki kuyuyu neden görmüyor.

Isparta- Yakaören Köyü Uyuz Pınarı Mevkii sinde 2006 ve 2008 yıllarında belediye başkanının talebi üzerine, hem de hiçbir teknik bilgi, araştırma ve incelemeye dayanmaksızın, sadece rivayetler ve AKP’li başkanın “define avcısı” mantığı ile özel bir firmaya sondaj çalışması yaptırılmış, yapılan sondaj sonunda sıcak su yerine zehirli gaz çıkışı yaşanmıştır. Bu define avcısı AKP’li belediye başkanı, Ispartalının büyük tepkisiyle karşılaşıp kuyuyu da kapatamayınca, MTA ve TPAO’dan yardım istemiştir. MTA ve TPAO Isparta’nın ödeyemeyeceği büyüklükte kuyuyu kapatma maliyeti ortaya koymuştur. Bu sorun sadece Yakaöreni tehdit etmemekte, Isparta’da bu zehirli gazdan etkilenmektedir. AKP’li belediye başkanının Isparta’ya hediye ettiği bu zehir yayan kuyu tüm Isparta’nın sorunudur. AKP İl Yönetimi ve Milletvekilleri bu sorun karşısında düzenli olarak basına demeç vermek dışında hiçbir şey yapmamaktadır. Muhalefet Milletvekili olarak, bu konu ile ilgili Mecliste konuşma yaptım, konuyu Meclis gündemine taşıdım, gerek yazılı gerek sözlü soru önergeleri ile ilgili bakanlıkları harekete geçirmeye çalıştım.

Ancak her konuda olduğu gibi AKP, Isparta’ya bu konuda da sırtını dönmüştür. Eğer kuyudan çıkan gaz değerli olsaydı AKP’li arkadaşlar eminim ki bu konuyla yakından ilgilenirlerdi.

Isparta Valiliği ve Isparta Belediye Başkanı Günaydın bu sorunu ortadan kaldırmak için samimi gayret sarf etmişlerdir. Fakat netice alınamamıştır. İktidarda bulunan arkadaşlar ne zaman bu konuyu çözüme kavuşturacak, ne zaman Yakaörenli, Ispartalı hemşerilerimizin bu derdi ile dertlenecekler? 2011 yılı seçim yılıdır. Allah’ın izniyle, Haziran 2011 de yapılacak seçimlerde MHP iktidar olacaktır ve MHP iktidarında Isparta’da ilk çözeceğimiz sorunlardan birtanesi Yakaörendeki sorundur. MHP iktidarı, AKP’nin Isparta’ya verdiği bütün zararları ortadan kaldırmayı kendisine vazife edinmiştir” diye konuştu

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.