Defterdar Turan'dan Vali Oğuz'a Ziyaret

Vergi haftasının başlaması münasebetiyle İl Defterdarı Rahmi Turan ve defterdar çalışanları Vali Memduh Oğuzu makamında ziyaret ettiler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Şubat 2012 13:35
Defterdar Turan'dan Vali Oğuz'a Ziyaret

Vergi haftasının başlaması münasebetiyle İl Defterdarı Rahmi Turan ve defterdar çalışanları Vali Memduh Oğuzu makamında ziyaret ettiler. Vergi haftasının başlaması münasebetiyle İl Defterdarı Rahmi Turan ve defterdar çalışanları Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret ettiler.

27 Şubat-04 Mart tarihleri arasında 23’cüsü kutlanacak olan vergi haftası etkinlikleri; Cumhuriyet Meydanında İl Defterdarı Rahmi Turan ve defterdarlık çalışanları tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunma, akabinde saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başladı.

Heyet daha sonra Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti. Ziyarette Vali Yardımcısı Tahir Demir’de hazır bulundu. İl Defterdarı Rahmi Turan, Vali Memduh Oğuz’a kurumuna vermiş olduğu desteklerden dolayı plaket takdim etti.

Ziyarette vergi haftası etkinliklerinden bahseden İl Defterdarı Rahmi Turan, Isparta halkının vergisini ödeyen bir halk olduğunu ifade etti.

Defterdar Turan; “Vergi tahsilat oranımız % 72’dir”
Defterdar Turan; “Sayın Valim vergi haftası münasebetiyle çeşitli kurum ziyaretleriyle birlikte esnaf ziyaretlerinde de bulunacağız. Bu kapsamda ilk olarak sizleri ziyaret ediyoruz. Bizleri kabul ettiğini için kurumum olarak şükranlarımı arz ediyorum.

Amacımız; vergi bilincini aşılamak, vergiyi benimsetmek, vergiyi tabana yaymak, vergi tahsilâtını arttırmak, vatandaşa toplam kalite standartlarına uygun olarak hizmet verdiğimizi esnaflarımızı ziyaret ederek uygulamalı olarak anlatmak.

Sayın Valim Isparta vergisini vermeyi benimseyen, vergi vermeyi isteyen, idareyle barışık bir halka sahip, bu açıdan çok memnunuz. 2011 yılında vergi tahakkukumuz yaklaşık 607 milyon lira, tahsilâtımız 420 milyon, tahsilât oranımız ortalama % 70 oldu.

Bunları sınıflarına göre ayırdığımızda; gelir vergisi tahsilâtımız % 82, kurumlar vergisi tahsilâtımız % 79, katma değer tahsilâtımız % 69, diğer vergi gelirleri % 82, vergi gelirleri olarak ortalama % 72 civarında olmuştur.

611 sayılı yasaya istinaden yeniden yapılandırmada borçlardan tahsile bağlı tahakkuk eden 141 milyon tutarındadır, geçtiğimiz yıl bununda 25 milyon lirasını tahsil ettik” dedi.

Vali Oğuz; “Isparta halkı, vergiyle barışık bir halktır”
Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti ifade eden Vali Memduh Oğuz; “Öncelikle defterdarlık çalışanlarının, esnaflarımızın vergi haftasını kutluyorum. Tabi en önemlisi bir bilinç oluşturmak, amaç budur. Netice itibariyle vatandaş vergisini ödüyor, bir teşkilatta bunun organizasyonunu yapıyor. Dolayısıyla ikisi de aynı istikamette görev yapıyor demektir.

Isparta’nın vergiyle barışık olması, tahakkuk ve tahsilat oranının Türkiye genelinde yüksek olması bizleri memnun ediyor. Şuurlu bir vatandaş kitlesinin burada bulunmasından dolayı memnunuz. Elbette daha fazla üretim olsun, daha fazla kazanç olsun ve daha fazla vergi olsun. Bunu da arzu ederiz, biz bu doğrultuda daha fazla gayret sarf ediyoruz. Defterdarlığımız, tüm maliye teşkilatımız, Isparta’da vatandaşın işlerini kolaylaştırma konusunda gerçekten başarılı. Burada defterdarlıktan ve bağlı birimlerinden genel olarak halkın memnun olduğunu görüyoruz. Bu dünde böyleydi, bugünde böyle olduğunu görüyoruz, yarın daha iyi olacağına dair umudumuz var.

Defterdar Beyin söylediği, teşkilat içinde dayanışmanın da kuvvetlendiriliyor olması, teşkilat mensuplarının bazı sosyal etkinliklerde bir arada bulunması, hem aralarındaki arkadaşlık ve işbirliğini güçlendirecek, hem de hizmetin ahenkli bir şeklide daha üst seviyede vatandaşımıza ulaşmasını da sağlayacaktır” dedi. Ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.  

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.