“Değişim İçin Göreve Talibim”

Kent Konseyinde Seçim Heyecanı “Değişim İçin Göreve Talibim”

Yayınlanma:
“Değişim İçin Göreve Talibim”

Isparta Kent Konseyi Başkanlığına aday olan Orman Yüksek Mühendisi Ahmet Bayram, Kent Konseyini vizyonuna uygun olarak ‘kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmek için göreve talip olduklarını açıkladı. Konseyin kongresi ise bugün yapılacak.

2012 yılında kurulan Isparta Kent Konseyi, bugün ikinci olağan genel kurulunu gerçekleştirecek. Kültür Sarayı Sineması Salonunda saat 14.00’de başlayacak olan genel kurulda iki aday yarışacak. Konseyin 2012 yılından bu yana Başkanlığını yapan Prof. Dr. Mahmut Bülbül ile geçtiğimiz gün Başkan Adaylığını açıklayan Orman Yüksek Mühendisi Ahmet Bayram, Başkanlık için yarışacaklar.

BAYRAM; “DEĞİŞİM İÇİN
GÖREVE TALİBİM”
Isparta Kent Konseyine aday olduğunu açıklayan Orman Yüksek Mühendisi Ahmet Bayram, dün bir basın toplantısı yaparak, aday olduğunu bir kez daha deklare etti. Öz Orman – İş Sendikası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen basın toplantısına Bayram’ın yanı sıra yönetimde görev alacak aday isimler de yer aldı. Kent Konseyi Başkan Adayı Orman Yüksek Mühendisi Ahmet Bayram, toplantıda yaptığı toplantıda şunları söyledi, “Isparta Kent Konseyi, AB müktesebatı çerçevesinde 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 26313 sayılı Kent Konseyi Yönetmeliği’ne dayanarak 2012 yılında kurulmuştur. İlgili yasada; Kuruluş amacı olarak; “Kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmek” olarak ifade edilmiştir.

“ISPARTA KENT KONSEYİ 148 ÜYE VE
11 ÇALIŞMA GRUBUNDAN OLUŞUYOR”
Isparta Kent Konseyi Genel Kurulu ilimizde bulunan kamu ve yerel yönetimler ile dernekler, vakıflar, meslek odaları ve sendikalardan oluşan 148 üyeden oluşmaktadır. Ayrıca; Genel Kurul haricinde Kadınlar Meclisi, Gençlik Meclisi ve Engelliler Meclisi ile kent konseyimizde 11 Çalışma Grubu da bulunmaktadır. Bu gruplar; Doğal Afetler Çalışma Grubu, Eğitim ve Öğretim Çalışma Grubu, Esnaf Çalışma Grubu, İmar Altyapı ve Ulaşım Çalışma Grubu, İnsan Hakları ve Evrensel Değerler Çalışma Grubu, Sağlık Çevre ve Doğayı Koruma Çalışma Grubu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Çalışma Grubu, Spor Çalışma Grubu, Tarih Kültür ve Sanat Çalışma Grubu, Turizm Çalışma Grubu, Yerel Değerler ve Yerel Yönetimler Çalışma Grubudur. Bu çalışma gruplarında toplam 198 üyemiz bulunmaktadır.

“KONSEY, ISPARTA’NIN
SORUNLARINDAN UZAK KALDI”
Çalışma grupları gerek planlı toplantılarda, gerekse ikili görüşmelerle Isparta’mızın sorunları ile ilgili konuları tartışmışlar, uygulanabilir çözüm önerileri sunmuşlar, hatta rapor olarak yürütme kuruluna verdikleri halde maalesef mevcut Kent Konseyi Başkanının alt çalışma gruplarının toplantılarına katılmaması, iletilen görüş ve önerilere değer vermeyerek il yönetimine iletmemesi vb nedenlerle Isparta’nın sorunlarına duyarlı çalışma grubu üyelerinin katkısı boşa gittiği gibi Kent Konseyinin olumsuz yönde algılanmasına neden olmuş, kamuoyunda da itibar kaybetmesine sebebiyet vermiştir.

“BU ZAMANA KADAR KENT KONSEYİNDEN
BEKLENTİLER BOŞA ÇIKMIŞTIR”
Değerlendirilemeyen görüşleri başlık olarak sıralamak gerekirse; Yeni Şehir Otogar yeri hakkında değerlendirmeler, Eğirdir bölgesinde yer alan petrol yataklarının değerlendirilmesi, kapatılan Sümerbank fabrikasındaki eski eserlerin Isparta’ya kazandırılması, hava kirliliğine alternatif çözümler, kent hafızasının oluşturulması, Dere Mahallesi Andık Deresinin ıslahı, Gölcük krater gölü rekreasyon alanının turizme kazandırılması, Alternatif turizm alanlarına teleferikle ulaşım, üniversiteli öğrencilerin barınma sorunu, Isparta bölgesine doğa turizmine dayalı gençlik kamplarının kurulması vb. daha pek çok çalışma ve proje maalesef kısır yönetim anlayışı nedeniyle sonuçsuz kaldığı gibi Isparta halkının yerel sorunlarının dile getirilmesi ve çözüm bulunması konusunda Kent Konseyinden beklentileri boşa çıkarmıştır. Öyle ki halkımızın büyük bir çoğunluğu Kent Konseyinin ne yerini nede faaliyeti hakkında bilgi sahibi değildir.

“BİRLEŞTİRİCİ VE
BÜTÜNLEŞTİRİCİ OLACAĞIZ”
Biz kimiz; Bizler, yukarıda ifade ettiğimiz duyarsızlığa, kayıtsızlığa, yönetim anlayışına itirazı olan Isparta’da hemşehrilik bilincini ön plana alarak proje üreten Isparta sevdalılarıyız. Bizler, geleceğini Isparta da gören, çocuklarına daha iyi bir gelecek hazırlamak isteyen, Isparta’nın geçmiş ve yaşayan değerlerini yaşatma çabası içinde olan kişileriz. Bizler, tek önceliği Isparta olan, hiçbir siyasi parti güdümünde olmayan kişileriz. Isparta’mızın geleceğine yön veren kamu ve yerel yönetimlerin, STK’lar ile dayanışmasını İlimizin geleceği için olmazsa olmaz olarak gören kişileriz. Bizler, yaşadığımız kent olan Isparta için sorumluluktan kaçmayan, elini taşın altına koymaktan çekinmeyen, Isparta’nın bugünü ve geleceği için hiçbir siyasi beklentisi olmadan gönüllü çalışma heves ve arzusunda olan ve bu düşüncedeki herkesle işbirliği arayışında olan kişileriz.

“ÜYELERİMİZİN OYLARINA TALİBİZ”
Sonuç olarak; 24 Ekim 2017 tarihinde yani bugün saat 14:00’de Isparta Belediyesi Kültür Sinemasında yapılacak genel kurulda değerli genel kurul üyelerinin oylarına talibiz” dedi. Başkan adayı Bayram daha sonra kendisi ile birlikte Kent Konseyi yönetimine aday olan arkadaşlarının isimlerini açıklayarak onları basına tanıttı.

İŞTE ISPARTA KENT KONSEYİ
BAŞKAN VE YÖNETİM ADAYLARI:
Ahmet Bayram - Orman Yüksek Mühendisi (Başkan Adayı)
Hasan Akıllı – Makine Yüksek Mühendisi
Cemil Antalyalı – Emekli Kurmay Albay
Mehmet Ören – Belediye Meclis Üyesi
Suat Tanyeri – Türk Yerel Hizmet – Sen Isparta Şubesi Başkanı
Süleyman Atasoy – HAK – İŞ İl Başkanı ve Öz Orman İş Bölge Başkanı
Osman Kül – Makine Yüksek Mühendisi – Bürokrat
Suat Meydan – Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi
Recep Gürdal – Zafer Mahallesi Muhtarı
Doç. Dr. Duygu Gökçe – SDÜ Öğretim Üyesi
Ahmet Tahir Akçil – Anadolu Gençlik Derneği Isparta Şube Başkanı
Mehmet Gürses – Türkiye Polis Emeklileri Yard. Ve Day. Isparta Şube Başkanı
Ümit İşlek – Halife Sultan Mahallesi Muhtarı
Zafer Uzun – Gülistan Mahallesi Muhtarı
Hüseyin Şengül – MHP Kent Konseyi Temsilcisi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum