Değişim ve İktidar İçin

MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın MHP 10. Olağan Kongresi öncesi MHP Isparta İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Koray’ı kalabalık bir partili grup karşıladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ekim 2012 16:06
Değişim ve İktidar İçin

Çok sayıda partilinin SDÜ önünde karşıladığı MHP Genel Başkan Adayı ve Trabzon Milletvekili Koray Aydın buradan araç konvoyu eşliğinde MHP Isparta İl Başkalığına geçerek burada bir basın toplantısı düzenledi.



ERBEK’E RAHMET DİLEYEREK BAŞLADI
Basın toplantısına kendisinin Isparta’ya geldiği saatlerde geçirdği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden AA Muhabiri Mehmet Erbek’e rahmet dileyerek başlayan Koray Aydın, MHP İl Başkanlığında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. Türkiye'nin yeni bir döneme girdiğini belirten Aydın, 10 yıldan beridir ülkeyi yöneten siyasal iktidarın gerçek yüzünün son yaşanan olaylar ile ortaya çıktığını, Hükümetin ilk gerçekleşme yüzleşmeyi Ekonomik alanda yaşadığını belirtti. Türkiye'nin bütçesinin bu yıl 14.4 Milyar dolar açık verdiğini, Hükümetin yanlış ekonomi politikaları yüzünden vatandaşın zam sağınağına tutulduğunu söyleyen Aydın, vatandaşın yeni zamlara hazır olması gerektiğini belirtti.



GERÇEKLERLE YÜZLEŞME
Konuşmasının devamında Aydın, Hükümetin gerçeklerle yüzleşmeyi sadece ekonomik anlamda yaşamadığını belirterek, Hükümetin Dış politikada da gerçekle yüzleştiğini, Hükümet ile beraber Türk Halkı'nında gerçeklerle yüzleştiğini, İktidar olduğu günden itibaren bu hükümetin stratejik derinlik politikası adı aldında komşularla sıfır sorun politikasının geldiğimiz noktada çöktüğünü belirterek, Şimdi Suriye batağına saplanmış gönüllü olarak taşeronluğa soyunmuş ve sözde Suriye'ye Demokrasi getireceğim yalanı ve palavrasıyla halkı uyutmaya çalışan bir iktidarla karşı karşıyayız dedi.

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE AĞIR DARBE
Suriye ve bölgede yaşanan olayların bir mezhep çatışmasına doğru gittiğini belirten Aydın, iktidarın Güneydoğu'da var olan iç sorunları nedeniyle bölgede yaşanacak etnik ve mezhep çatışmaları nedeniyle Suriye bataklığında kaybolup gideceğini, bunun yaşanması halinde bunun Türkiye'nin geleceğine ağır bir darbe olacağını söyledi.

TERÖR POLİTİKALARI ÇÖKTÜ
Konuşmasında Hükümetin terör politkalarının çöktüğünü belirten Aydın Hükümetin Terör örgütünü ve yandaşlarını sürekli şımarttığını belirterek, Hükümetin Oslo'da terör örgütü üyeleriyle yaptığı görüşmelerde masanın bir tarafında Hükümet yani Recep Tayyip Erdoğan, diğer tarafında Pkk'yı temsilen Abdullah Öcalan, masanın üstünde de Türkiye vardı. Bu tabloya baktığımızda nasıl terörle mücadele edip başarı kazanabilirsiniz dedi.



ELEŞTİRİLERDEN CHP’DE NASİBİNİ ALDI
Hazırlanmakta olan yeni Anayasa paketiyle ilgili Hükümet ve CHP'yi eleştiren Aydın, Hükümetin ve CHP'nin yeni çıkarılması düşünülen Anayasada Türk Kimliğini Anayasa'dan çıkarma konusunda mutabık kaldığını belirterek söğüt'den beri Türk olan bir millet varlığının adını Anayasadan çıkarma girişimi o miletin adıyla beraber o Milleti adıyla beraber tarihe gömme girişimdir. Dşünelim, bu oldu, gerçekleşti, üç beş sene sonra birileri çıkıpta Türk'de bir alt kimliğe dönüştü bu ülkenin adının Türkiye olmasına ne gerek var derse, O zaman ne diyeceğiz? dedi.

MEYDANLARA İNECEĞİZ
4 Kasım'da gerçekleşecek olan MHP 10. olağan Kongresinde Genel başkan seçilmesi halinde Anayasa çalışmalarıyla ilgili meydanlara ineceğini belirten Aydın partimizin tüm organlarıyla birlikte Ülkemizin bulunduğu durumu halkımıza anlatıp halkımızı uyarıp neler yapılması gerektiği konusunda halkımızın dikkatini çekeceğiz dedi.

3 SEÇİM VAR
Basın toplantısında neden Genel Başkanlığa Aday olduğunu açıklayan Aydın, Türkiye'nin önünde 3 tane seçim olduğunu belirterek bunlar Mahalli, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler. Belli ki Erdoğan Cumhurbaşkanlığına aday olacak, bu AKP Kongresinde belli oldu. Bu demek oluyor ki AKP'nin başına yeni bir figür gelecek MHP'nin de 4 kasımda bir kongresi var. MHP genel başkanlığına da yeni birisi gelebilir. Böylece siyasi alan yeniden tanzim edilecek bu yeni siyasi figürlere göre yeni bir denge kurulacak. Bu denge kurulduktan sonra Türkiye'yi on senede o götürür böyle bir dönemde MHP'nin başrol oyuncusu olmasını ve MHP iktidar olmasını hedefleyen bir çalışma yapmalıyız.
Bu hareketin 43 yıllık fikri birikimi elindeki insan kaynakları buna müsaittir. MHP İktidar isteyen, iktidarı hedefleyen ve onu arzulayan bir parti haline dönüşür dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.