Değişimi Hisset Dönüşüme Ortak Ol!

SGK İl Müdürlüğü İlçelerde kurduğu Sosyal Güvenlik Merkezleri ile hizmeti vatandaşın ayağına götürmeye devam ediyor. SGK 1 merkez ilçe ve 4 ilçede kurduğu SGM’lerle 9 ilçe’ye hizmet ulaştırıyor. İl Merkezi’de merkez ilçe dahil 4 ilçede hizmet veriyor.

Yayınlanma:
Değişimi Hisset Dönüşüme Ortak Ol!

“Değişimi Hisset Dönüşüme Ortak Ol” şiarıyla çalışan Sosyal Güvenlik Kurumu Isparta’da kapsama alanını bir hayli genişletti. SGK Isparta İl Müdürlüğü 1merkez ilçe ve 4 ilçeye kurduğu Sosyal Güvenlik Merkezi ile toplam 9 ilçede vatandaşlara hizmet götürüyor.

Isparta’ya yakın ilçeler ise Sosyal Güvenlik hizmetini İl Müdürlüğü’ne bağlı birimlerden alabiliyor.

SGK İl Müdürlüğü Isparta’da Atabey, Keçiborlu ve Gönen İlçelerine hizmet sağlarken, Eğirdir Sosyal Güvenlik Merkezi; Eğirdir, Aksu ve Sütçüler ileçelerine, Yalvaç Sosyal Güvenlik Merkezi Yalvaç ve Gelendost ilçelerine, Şarkikaraağaç Sosyal Güvenlik Merkezi Şarkikaraağaç ve Yenişarbademli ilçelerine ve Senirkent Sosyal Güvenlik Merkezi de Senirkent ve Uluborlu ilçelerine hizmet veriyor.

SGK İl Müdürü Mehmet Bayram SGK’nın hizmet ağını kapsamlı bir sunumla anlattı.

Isparta İl Müdürlüğü’nün 223 bin 430’u merkezde olmak üzere toplam 251 bin 714 kişiye hizmet verdiğini anlatan Bayram, bu rakamın Eğirdir Sosyal Güvenlik Merkezi’nde 50 bin 86, Yalvaç Sosyal Güvenlik Merkezi’nde 66 bin 700, Şarkikaraağaç Sosyal Güvenlik Merkezi’nde 29 bin 60 ve Senirkent Sosyal Güvenlik Merkezi’nde ise 20 bin 214 kişiye hizmet verildiğini ifade etti.

SGK İl Müdürü Mehmet Bayram ilçelerde hizmet veren SGM’leri de şöyle anlattı.

 

ŞARKİKARAAĞAÇ SGM
Şarkikaraağaç SGM 01.12.2009 tarihinde hizmete alınmıştır. İl merkezine 120 km. mesafede bulunmaktadır. Şarkikaraağaç ve Yenişarbademli ilçelerindeki yaklaşık 29.060 kişilik bir nüfusa hizmet verilmektedir.
Daha önceden dosya nakli yapmaya elverişsiz bir binada hizmet veren Şarkikaraağaç SGM 24.12.2013 tarihinde yukarıda adresi verilen yeni kiralık binaya taşınmış olup modern bir hizmet binasına kavuşmuştur.
Yeni hizmet binasına taşınan merkezimize 25.12.2013 tarihinde Şarkikaraağaç ve Yenişarbademli ilçelerine ait tüm 4/a ve 4/b sigortalı dosyaları ile , icra dosyaları devredilerek tam kapasite ile hizmet verilmeye başlanılmıştır.

Merkezimizin kendi hizmet binasına kavuşması için arsa tahsisi yapılmış olup Meslek Yüksek Okulu Karşısındaki arsaya hizmet binası inşaatı yapılması hususu 2014 yılı yatırım programına alınmıştır.

 

EĞİRDİR SGM
Eğirdir SGM 16.03.2009 tarihinde hizmete alınana merkezimiz son derece yetersiz , iptidai kiralık bir binada yetersiz ortamda hizmet verilmeye başlanılmıştır.

Eğirdir SGM de Eğirdir’in yanı sıra Aksu ve Sütçüler ilçelerindeki işveren ve sigortalılar dahil takriben 50.086 kişilik bir nüfusa sosyal güvenlik hizmeti verilmektedir. Merkezimizde kısmi hizmet verilmekte olup, Bakanlık onayı ile kiralanan yeni , modern binasına yaklaşık 1 ay içinde taşınması planlanmakta olup , yukarıda belirtilen ilçelere ait tüm işyeri ve sigortalı dosyaları taşınarak fiziki şartları iyileştirilmiş modern bir binada hizmet sunulmaya başlanılacaktır.

Kurumumuza ait hizmet binası yapılmak üzere Belediye ve Kaymakamlık nezdinde yaptığımız girişimler devam etmektedir.

 

YALVAÇ SGM
07.03.2011 tarihinde hizmete alınana Yalvaç SGM de Yalvaç ve Gelendost ilçelerindeki işveren ve sigortalılarımıza hizmet verilmektedir.
Merkezimizde fizki şartlar iyileştirilerek , 06.02.2013 tarihinde Gelendost ilçesine ait işveren dosyaları, 04.03.2013 tarihinde ise Yalvaç ve Gelendost ilçelerine ait 4/a ve 4/b sigortalı dosyaları ile icra dosyaları devredilmiş olup 04.03.2013 tarihinden itibaren maaş bağlama dışındaki tüm işlemler yapılmaya başlanılmıştır. Yalvaç ve Gelendost ilçelerindeki takriben 66.700 kişilik nüfusa sosyal güvenlik hizmeti sunulmaktadır.
Kiralık hizmet binasında faaliyetini sürdüren Merkeze arsa bulunması için sürdürülen çalışmalarımız belli bir aşamaya getirilmiştir.

 

SENİRKENT SGM
İl merkezine 75 km. mesafede bulunan ilçede kurulacak SGM‘ den Senirkent halkının yanı sıra bu ilçeye 9 km. mesafede bulunan Uluborlu ilçesindeki işveren ve sigortalılar da hizmet alma imkanına kavuşacak olup takriben 20.500 kişilik bir nüfusa sosyal güvenlik hizmeti verilecektir.
Sağlık Müdürlüğünden bedelsiz olarak tahsis edilen , önceden Aile Sağlığı Merkezi olarak kullanılan binanın Kurum Konseptine uygun hale getirilmesi için ihalesi gerçekleştirilerek 17.04.2014 tarihinde müteahhide yer teslimi yapılmıştır. Halen onarımı devam etmekte olan merkezimizin bu yıl Mayıs ayının ikinci yarısında hizmete alınması planlanmaktadır.
Senirkent ilçesinde Kurumumuzun kendisine ait bir binada hizmet verebilmesi için uygun arsa temini çalışması devam etmektedir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum