Deli Hikmet “Herkes Zamanı Gelince Görecek”

Teknik Direktör Hikmet Şıktaşlılar, Isparta’yı yakından tanıdığını ve burada da eski futbolcu arkadaşlarının olduğunu belirterek, “Bu ligi biliyorum. Bu sezon ligde kalıcı olmak için mücadele edeceğiz. Herkes zamanı gelince her şeyi görecek” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ocak 2013 11:40
Deli Hikmet “Herkes Zamanı Gelince Görecek”

Isparta Emrespor’un başına getirilen ve yeni ismiyle 1967 Ispartaspor A.Ş. olması beklenen takımı çalıştıracak olan Teknik Direktör Hikmet Şıktaşlılar, ilk açıklamasını Akdeniz Spor Servisi ekibiyle paylaştı. Isparta’ya yararlı olmak için geldiğini söyleyen Şıktaşlılar, şimdi değil sahada konuşacaklarını ifade etti. Şıktaşlılar, Isparta’yı yakından tanıdığını ve burada da eski futbolcu arkadaşlarının olduğunu belirterek, “Bu ligi biliyorum. Bu sezon ligde kalıcı olmak için mücadele edeceğiz. Herkes zamanı gelince her şeyi görecek” dedi.

AYDINSPOR’DA YILDIZI PARLADI
Türkiye 1. Ligi’nde unutulmayan maçlardan biridir Fenerbahçe-Aydınspor karşılaşması. 6-1 Fenerbahçe’nin yenilgisiyle biten maçın kahramanlarından biri de şüphesiz Hikmet Şıktaşlılar’dır. Hikmet Şıktaşlılar, 1961 Manisa doğumlu. 1980 yılında Manisaspor’da başladığı futbol hayatında Yeni Salihlispor’da gol kralı olarak adını duyurur. 25 yaşında Gençlerbirliği’ne transfer olur ve 1. Lig’deki ilk sezonunda 12 gol kaydeder. Yine Ege’ye döner, önce Altay’da top koşturur, ardından Aydınspor’a gider. 2. Lig’de şampiyon olan Efeler’in gol kralıdır. Tüm Türkiye’ye de adını 1990-91 sezonunu ilk haftasında Fenerbahçe’ye attığı 2 golle duyurur: “Futbol hayatımın en önemli anlarından biridir Fenerbahçe maçı. Aynı takımda oynadığım İlker ve Faruk yaşları itibariyle büyük takımlara transfer oldular. Hatta ben Zeytinburnuspor’a imza attığım gün, Fenerbahçe başkanı Metin Aşık bana yaşımı sordu. Ben de 29 yaşında olduğumu söyledim. O da ’24 olsan seni de alırdık’ demişti.”
2. Lig takımlarından Zeytinburnuspor’da bir kez daha gol kralı olan Hikmet, 1992′de İstanbulspor’a, 1993′te Adanaspor’a gider. 1995 yılında 2. lig Play-Off finalinde kaybeden Aydınspor’un kadrosundadır. İlhan Mansız’lı Kuşadasıspor’da yine gol kralı olur. Aliağa, Selçuk Efes, Bodrum Belediyesi derken 38 yaşına kadar futbol oynar ve 1999 yılında Kastamonuspor’la teknik adamlık kariyerine başlar.
2001′de İnegölspor’u 3. Lig şampiyonu yapar. Ardından Nazillispor, Aydınspor ve yeniden İnegölspor’u çalıştırır. Son olarak da Manisaspor’da Giray Bulak ve Levent Eriş’in yardımcılığını yapar. Geçtiğimiz dönemde BAL Ligi temsilcisinde Emirdağspor’u çalıştırır.

NİYE “DELİ HİKMET” LAKABI TAKILDI?
Şıktaşlılar, “Evet bana Deli Hikmet diyorlar. Ben futbol oynadığım dönemlerde çok hırslı ve mücadeleci futbolcuydum. Benim sahada kazanma hırsım rakip futbolcularla didişmeme neden oluyordu. Dediğim gibi bu tamamen kazanma hırsından kaynaklanıyordu. Hayat felsefemde, gençlik yıllarımızda memleketimizin ikiye bölündüğü dönemde hep futbol adına bir şeyler yapmak istedim. Karakterimle doğru düzgün adam olmayı hedef seçtim. Küçücük bir pire için yanlışlıklarda yorgan yaktım. Hiç kimseye şakşakçılık ve yalakalık yapmadım. Bu yüzden de bu lakap bana takıldı” diyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum