Demiralay Konağı Isparta Barosu'na Verildi

Damgacı Sokaktaki tarihi Demiralay Konağının yeni sahibi artık Isparta Barosu. Yaklaşık 7 yıl önce SDÜye tahsis edilen konak, il genel meclisinin kararı doğrultusunda Isparta Barosuna tahsis edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mayıs 2011 11:22
Demiralay Konağı Isparta Barosu'na Verildi

Isparta Barosu Başkanı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, “Isparta Barosu, 1958 yılında kurulan bir baro. Kaldı ki, Türkiye barolar Birliği kurulmadan önce Isparta Barosu kurulmuş. 53 yıllık bir baroyuz. O yıldan bu günlere kadar baromuzun herhangi bir hizmet binası söz konusu olmamış. Tabiî ki idari birimlerimiz adliye binasında görülüyor. Ancak, kendimize ait bir binamız, kendimize ait bir hizmet binamız bulunmamaktaydı. Bunun üzerine çeşitli araştırmalara yöneldik. Maddi imkanlarımızla bunu çözmeye çalıştık. Fakat maddi imkanlarımızın kısıtlı olması nedeniyle bildiğiniz üzere Damgacı Sokak’taki Demiralay Konağı’nın bulunduğunu, baroya yakışacağını düşünerek bu konuda Isparta İl Özel İdaresi’nden ve İl Genel Meclisi’nden bu konuda taleplerimizi valilik makamı aracılığıyla ilettik. Bu talebimiz şık ve uygun görüldü. Tarafımıza tahsisine karar verildi. Bu nedenle öncelikle baro başkanlığı olarak 53 yıllık baromuza bir bina kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

SON DURUM NEDİR?

Bina ile ilgili son durumu değerlendiren Gökmenoğlu, “İl genel meclisi bir karar alındı. Bu karar oy birliğiyle alındı. Binanın resmi teslimleri yapıldığı takdirde gerekli tadilatı ve tefrişatı yapacağız. Bu konuda da Türkiye Barolar Birliği’nden destek alacağız” dedi.

KONAK NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

Isparta Barosu Başkanı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, konağın nasıl değerlendirileceğini de anlattı. Gökmenoğlu, “Hizmet binamızda avukatlarla ilgili kısım buraya taşınacak. Bunun akabinde diğer illerde bulunan, vilayet konağı havasında hizmet veren bir bina haline getirmeyi düşünüyoruz. Bundan bütün avukat meslektaşlarımız, il genel meclisi üyeleri, valilik makamı ve vali yardımcıları, üst bürokratların ağırlanabileceği bir konut haline getirmeyi düşünüyoruz. Bunun dışında Isparta’nın tanıtım eksikliği var. Bütün kademelerde bu söyleniyor. Isparta Barosu olarak biz buna da öncülük etmek istiyoruz. Burada yeri geldiğinde gül ürünlerinin tanıtımını yapmayı, yeri geldiği zaman Isparta yemeklerine ilişkin haftanın belli günlerinde Isparta’nın yöresel yemeklerinden oluşan bir ortamla herkese kucak açmak, tanıtım olanaklarını kullanmak istiyoruz” diye konuştu.

Isparta Valiliği tarafından restore edildikten sonra SDÜ'ye devredilen Hafız İbrahim Demiralay Konağı "SDÜ Demiralay Sanat Evi" adıyla, 2006 yılında hizmete açılmıştı.


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.