Demirel, ‘Aile Fotoğrafı’nı Cenazede Topladı

Rota Haber'in yazarı Ünal Tanık'tan Demirel'e gönderme!

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Eylül 2011 10:43
Demirel, ‘Aile Fotoğrafı’nı Cenazede Topladı

Cumhurbaşkanlığı koltuğuna 9. isim olarak oturan Süleyman Demirel, 1999’da çektirdiği ve “Aile fotoğrafım” dediği resim karesinde bulunan isimleri bu kez kayınbiraderinin cenazesinde buluşturdu.

Vefat eden kişi eşi Nazmiye Demirel’in küçük kardeşi Yılmaz Şener idi. 69 yaşındaki Şener, önceki gün tatil yaptığı Çeşme’de kalp krizi sonucu ölmüştü.

Yılmaz Şener’in cenazesi dün Isparta’da toprağa verildi. Demirel, cenaze namazının kılınacağı Mimar Sinan Camii’ne Isparta Valisi Memduh Oğuz’un makam aracıyla geldi. Biraz erken gelmişti. Cemaat öğle namazı kıldığı için araçtan inmedi ve 10 dakika kadar araçta beklemek durumunda kaldı.

Ölen 9. Cumhurbaşkanı’nın kayınbiraderi olunca cenaze namazını il müftüsü Mehmet Emin Avcı kıldırdı.

Buraya kadar her şey normal. Lakin Demirel’in cenaze önündeki resmi, 28 Şubat soygun günlerinde çekilen resme çok benziyordu.  O zaman“Çankaya’nın sakini” olan Demirel, resimde etrafını çevreleyen Cavit Çağlar, Kamuran Çörtük ve Ali Şener için “manevi oğullarım”nitelemesini yapmıştı.

Demirel’in manevi oğulları,“aile fotoğrafı”nda göründükten sonra yükselişlerine hız kattılar. Artık kendilerine kimsenin dokunamayacağını düşünmüş olsa gerek,Cavit Çağlar sahibi bulunduğu İnterbank’ın,Kamuran ÇörtükBayındırbank’ın, yeğeniMurat Demirel de Egebank’ın içini boşalttı.

Fotoğrafın kare ası kayınbirader Ali Şener’in marifetleri ise “kardeşlerini”aratmayacak cinstendi. Üzerine konmaya çalıştığı kamu arsalarına binlerle ifade edilen konuta dönüştürme peşindeydi.

 

 

 

 

 

 

 

Sonrası malum…

Mızrak çuvala sığmadı. İçi boşaltılan bankaların ayakta kalabilecek durumu kalmayınca devlet el koydu. Mevduat sahiplerini korumak için devlet milyarlarca dolar borcu üstlendi.

Maalesef hala bu kamburların altından kalkılabilmiş değil.

Bankalara sülüklerin yapışmasının üzerinden 10 yıldan fazla zaman geçti. Nazmiye Hanım’ın küçük kardeşi Yılmaz Şener’in cenaze töreni, bu sabıkalı kardeşleri yeniden bir araya getirdi.

Ortama sağladığı uyumla bilinen Demirel, sağına İnterbank soyguncusuCavit Çağlar’ı, soluna Kamuran Çörtük’ün adamı olarak arsa vurgununa kalkan Ali Şener’i alarak cenaze töreninde saf tuttu.

87 yaşındaki Demirel, “aile fotoğrafı”nın arkasında durduğunu gösterdi.

Mesajı almak isteyenler varsa...

Ünal TANIK / Rotahaber

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum