Demirel, Mezarı Başında Anıldı

Demirel, Mezarı Başında Anıldı

Yayınlanma:
Demirel, Mezarı Başında Anıldı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel 93. Doğum gününde mezarı başında dualarla anıldı.

Ülke siyasetine 50 yıla damgasını vuran 9. Cumhurbaşkanı ve eski Başbakanlardan hemşehrimiz Süleyman Demirel, dün Demirel Vakfı tarafından düzenlenen bir programla 93. yaş gününde hem mezarı başında hem de ismini taşıyan Süleyman Demirel Üniversitesinde törenlerle anıldı. 

ÇALÇATEPE’DE DUA 

EDİLDİ YEMEK VERİLDİ 

Bu doğrultuda ilk olarak; 1 Kasım 2017 Çarşamba günü yani 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in 93. Doğum yıldönümü olan dün ilk anma programı İslamköy Çalçatepe’de yapıldı. Burada saat 12.30’da başlayan anma programını saat 13.00’teki dua takip etti. Atabey ilçesine bağlı İslamköy’deki program saat 14.00’te Demirel Vakfının düzenlediği öğle yemeği ile sona erdi. 

SDÜ’DE DEMİREL’İN 

HAYATI PANEL İLE ANLATILDI 

Dün saat 17.00’de ise Süleyman Demirel Üniversitesi Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in 93. Doğum Günü anma programı gerçekleştirildi. ‘Türkiye’de üniversitelerin geleceğinde geçmişin izleri ve Süleyman Demirel’in üniversite vizyonu’ konulu panelde Gazeteci – Yazar Abbas Güçlü ve İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eyüp Günay İspir Demirel’in hayatından kesitler anlattılar. 

İŞTE SÜLEYMAN DEMİREL’İN HAYATI 

1 Kasım 1924’de İslamköy’de dünyaya gelen 9. Cumhurbaşkanı ve eski Başbakanlardan hemşehrimiz Süleyman Demirel’in hayatı şöyle: Devlet Su İşleri'nin en genç genel müdürü iken 1962 yılında Adalet Partisi Genel İdare Kurulu üyeliği ile siyasete adım atan Demirel, 28 Kasım 1964’te Adalet Partisi Genel Başkanlığı’na seçilerek politik hayata başladı. Demirel, karşılaştığı iki askeri müdahaleye rağmen siyasetten hiç kopmadı.

6 DEFA GİTTİ, 7 DEFA GELDİ…

Demirel, Şubat – Ekim 1965 döneminde görev yapan koalisyon hükümetinde, Başbakan Yardımcılığı görevinde bulundu. Demirel, daha sonra farklı dönemlerde 7 kez Türkiye’nin Başbakanı olarak sorumluluk üstlendi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.