Demirel 88. Yaşını Kutladı

Isparta'nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy'de 1 Kasım 1924'te doğan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 88. yaşını Güniz Sokak'taki evinde kutladı. Demirel, gündeme ilişkin de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Kasım 2012 20:27
Demirel 88. Yaşını Kutladı

Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Moldova Başbakanı Vladimir Filat, doğum günü dolayısıyla Demirel'i evinde ziyaret etti. Ziyarette konuşan Demirel, Moldova Devleti Cumhuriyeti'ni, kendisinin Cumhurbaşkanı olduğu dönemde ilk tanıyan devletlerden birinin Türkiye olduğunu söyledi.

DEMİREL'DEN 29 EKİM TEPKİSİ
Türk siyaset hayatında '12 Eylül'de şapkasını alıp giden adam' olarak bilinen Süleyman Demirel'e 29 Ekim kutlamaları sırasında yaşanan olaylar da soruldu. Demirel, 'Türkiye bugün iyi yönetilmiyor. Yönetiliyorsa bugün sokakların hali ne?Hem konuşun deniliyor hem de konuşanlara kızılıyor' dedi.

SİYASİ HAYATINDA EN YAKININDA OLAN 3 İSİM ORADAYDI
Yıllarca birlikte politika yaptığı İsmet Sezgin, Necmettin Cevheri ve Esat Kıratlıoğlu’nun da aralarında yer aldığı eski dostlarıyla bir araya gelen Demirel, doğumgünü pastasının mumlarını üfledi. “Çift başlılık” tartışmalarının başka ülkelerde de olduğunu, bu yüzden fazla şaşılmaması gerektiğini belirterek,“Başbakan’ın ve Cumhurbaşkanı’nın yetkileri, sorumlulukları çok iyi ayırt edilmemişse, Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında yetki tartışması olur. Çok büyütülecek bir mesele değildir. Ben telaşlanmıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.