Demirel Ergenekon Davası'nı Değerlendirdi

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, İslamköy'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde buludnu. Ergenekon Davası'nı ve Mısır'da yaşanan olayları değerlendiren Demirel, "Türkiye'de sıkıntı olmaz" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ağustos 2013 16:00
Demirel Ergenekon Davası'nı Değerlendirdi

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Yarın karar çıkması beklenen Ergenekon davasına ilişkin konuşan Demirel, şunları söyledi: "Ergenekon çok büyük bir hadise. Umalım ki Türkiye'yi buradan milleti incitici kararlar çıkmaz. Yani umalım adaleti incitici kararlar çıkmaz. Umalım ki hak yerini bulur adalet olur. Haksız yere insanlar cezalanmaz. Suç olan varsa ispatlanmışsa o ayrı mesele. Ama henüz suçum nedir diyene suçun şudur denilemediği bir ortamda henüz suçunu söylemeden ceza ile cezalandırılması sürpriz olur. Bakalım ne olur. Biz, Türk adaletine güveniyoruz"

Mısır'da yaşanan olayları değerlendiren Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mısır'da facia cereyan ediyor. Mısır ordusu neredeyse ikiye bölünmüş, halk ikiye bölünmüş. Daha çok halk ikiye bölünmüş. Seçimle gelmiş bir idare işten uzaklaştırılmış. Şimdi yeniden seçime gidilecek. Mısır büyük bir devlettir. Mısır'da istikrar olması barış olması hem kendileri hem bölge hem de Türkiye için önemlidir. Tabi Türkiye kendi menfaatlerini koruyacak biçimde hareket etme gayreti içerisinde. Bundan ilerisi için söylemek zor. Önümüzdeki günler neyin nereye varacağını gösterecektir. Umarım Mısır'daki durum bir iç savaşa daha kanlı bir iç savaşa dönmez."

Demirel, bir gazetecinin Türkiye'de benzer bir durumun olabilme ihtimalini sormasına karşılık "Türkiye'de sıkıntı olmaz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.