Demirel Günaydın’ı Tebrik Etti

İş adamı Şevket Demirel önceki gün Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. 1 saat süren görüşmede Demirel Günaydın’ı yaptığı çalışmalarından ve başarılarından dolayı tebrik etti.

Yayınlanma:
Demirel Günaydın’ı Tebrik Etti

İşadamı Şevket Demirel, Isparta’da bir gezintiye çıktığını belirterek 10 yıl önceki Isparta ile bugünkü Isparta arasında büyük fark olduğunu dile getirerek şehrin hızla gelişmekte olduğunu ifade etti.

Demirel yaptığı açıklamada, “İstanbul ve Ankara’lı aydın dostlarımızın Isparta ziyaretinde Isparta’ya hayran kaldıklarını dile getirdiler. Isparta’yı görmeden şehir ile düşüncelerini masa üzerinde tasavvur etmekteydiler. Ispartalının artık ekonomik refahı artmış durumdadır. Bunun en önemli etkisi ise Ünivresite olmuştur. Bugün üniversitenin nüfusu 40-50 bin’e ulaşmış durumdadır. Bu nüfus Ispartanın 1945’lerdeki nüfusunun tamamına eş değerde. Bu öğrencilerin refah seviyesi de yüksek olunca ciddi bir tüketim gerçekleşmektedir. Isparta’da bulunan manavlar satacak sebze, meyve bulamıyor Orkav’dan ürün alarak onları satmaya çalışmaktalar. Önceki gün Gelendost civarında elma bozumu yapan yerleri gezdim. Buralarda bir çok fabrikanın çalıştırdığı işçiden fazla işçi çalıştırmaktadır. Burada da ekonomik refahın geliştiği gözükmektedir. Geçmiş yıllarda Gelendostlular çevre ilçelere çalışmaya giderken bu gün kendisi patron olmuş çalıştırmak için işçi taşır hale gelmiştir.

Isparta hızla gelişen bir noktada olduğunu görüyorum. İnşallah bu ivmesinden bir şey kaybetmeden ekonomik gelişmesini hızla artırır. Bu hızla gelişmede inşallah hava kirliliğini de bertaraf etmiş oluruz” dedi.
Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da İşadamı Şevket Demirel’in Isparta ziyaretinden memnun kaldığını dile getirerek, şehrin gelişmesi hakkındaki görüşlerine katıldığını dile getirdi.

Günaydın’da şehrin hızla geliştiğinin farkına vararak şehir merkezinde büyük bir yapılanmaya gidildiğini imar açısından da yeni bir vizyon yeni bir şehir kurulacağını dile getirdi. Ayrıca yatırım konusunda da Gül Akredite merkezi kurarak Gül üreticilerini dünya piyasasına rahatlıkla girebileceklerini dile getirdi. Ayrıca Günaydın kentsel dönüşüme de değinerek, Dere Mahallesinden, Davraz mahallesine kadar tüm eski mahallelerimizi ele alarak burada yeniden imar planı kentsel dönüşüm kapsamında yeniden imar etmeyi hedefliyoruz. Bunu yaparken, yeşil alanları daha da genişleterek mahalle etrafına da suni havuzlar oluşturarak havuzlarla ve yeşil örtü ile kaplayacağız. Taşlaşmış bir Isparta değil yeşiller arasında bir Isparta imar edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.