Demirel Yerine Said Nursi Diyorsan Söyle!

Demirel isminin silinip Said Nursi Üniversitesi konulması gerektiğini düşünüyorsa bunu açıkça söylesin.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ocak 2012 22:15
Demirel Yerine Said Nursi Diyorsan Söyle!

Isparta, üniversite ismiyle ilgili bir polemiği tartışıyor. Prof. Dr. Ramazan Özcankaya Süleyman Demirel Üniversitesi isminin değişmesini istedi.

Ona cevabı da AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir verdi. Özdemir, "Süleyman Demirel isminin silinip Bediüzzaman Said Nursi Üniversitesi konulması gerektiğini düşünüyorsa bunu açıkça söylesin" dedi.

Isparta'nın yerel Kanal 32 kanalında yayınlanan Basın Kulübü'ne katılan SDÜ Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Özcankaya, üniversitelere bilim adamlarının isimlerinin verilmesi gerektiğini söyleyerek üniversitenin isminin Süleyman Demirel olmasının yanlış olduğunu dile getirdi.

Prof. Dr. Ramazan Özcankaya'nın açıklamalarına ilk tepki AK Partili İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir'den geldi.

Özdemir, şu açıklamayı yaptı: "Süleyman Demirel ismi bir markadır. Turizmde marka diye bağırdığımız bu günlerde bırakın isminin olmaması gerekliliğini böyle bir şeyin düşünülmesi bile üzüntü verici. Bu açıklamanın yersiz ve densiz olduğunu düşünmekteyim. Sayın Özcankaya'nın açıklamaları, Süleyman Demirel ismi bu üniversiteye konulup İsparta'ya ve tüm Türkiye'ye ilan edildiği günlerde bu konuda emek çekenlere hakaret sayılır. Üniversitenin adının Süleyman Demirel ismini olup olmayacağı kararı herkesin haddine değildir. "Beyanatının sonunda anladığımıza göre, eğer Sayın Özcankaya, Süleyman Demirel isminin silinip Bediüzzaman Said Nursi Üniversitesi konulması gerektiğini düşünüyorsa bunu açıkça söylesin. Bizler kamuoyu olarak insanların gerçek niyetlerinin ne olduğuna karar verelim" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum