Demirel'den Anlamlı Mesaj!

9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, adını taşıyan Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’nin açılışında anlamlı mesajlar verdi. Demirel, halkın Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak “Atatürk’ü unutursak her şeyimizi kaybederiz” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ekim 2014 16:06
Demirel'den Anlamlı Mesaj!

Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi açılışında konuşan dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, konuşmasında halkın Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak “Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyorum diyen Demirel, “Cumhuriyetimizin 91’nci yıldönümünde halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Hepinizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle minnetle şükranla anıyorum. Onu her gün ansak azdır. Her şeyi ona borçluyuz. Gazi Mustafa Kemal’i unuttuğumuz zaman her şeyi kaybederiz. O bizim her şeyimizdir. Şükran ve minnet borcumuz var bu borçları ödemeye devam edeceğiz.”

BORÇLARI ÖDEMEK İÇİN ÇALIŞTIK
Demirel, “Biz 50 sene bu borçları ödemek için çalıştık. Ben huzurunuzda Türkiye’de 7 sene Cumhurbaşkanlığı yapmış bir adam olarak bulunuyorum. Cumhurbaşkanlığını zorla birisinin elinden almış bir adam değilim. 12-13 seneyi aşan bir başbakan olarak bulunuyorum. Başbakanlığını da kimsenin elinden almış değilim. 22 sene parti başkanlığı, 5 sene muhalefet liderliği, 10 sene memurluk yaptım. 50 seneyi aşan bir hizmetim var bu ülkeye. Bu 50 senede nereden başlandı nereye gelindi Türkiye ne kazandı bunları arz etmek istedik. Bunları da bu müzeyle gözler önüne serdik. 10-12 milyon nüfuslu Türkiye’nin şimdi 76 milyon nüfusu var. Ekonomik kalkınmada da önde gelen ülkeler arasındayız. Türkiye Atatürk’ün gösterdiği ilkede cumhuriyetten yararlanılıp önemli bir yere gelmiştir.

1950 Türkiye’si 21 milyon nüfusu var. 41 köyü var 13 tanesinde elektrik var. Okullar sağlık tesisleri eksik. 3 tane üniversite var. Halkın yoksulluk ve fukaralık içerisinde olduğu bir dönem. 1923 Türkiye’sinde ise yoksul fukara sıkıntılar içerisinde kıvranan bir Türkiye var. Büyük Atatürk reformların kapısını açık tutmak suretiyle ülkenin gelişmesi için gayret sarf etmiştir. Dert o kadar çok ki dertleri karşılayacak imkan yok” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.