Demirel'den Paket Uyarısı

9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, demokratikleşme paketinin reform içermediğini ve Türkiye'yi geriye götüreceğini savundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ekim 2013 17:18
Demirel'den Paket Uyarısı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ve içinde Kürtçe eğitimin de yer aldığı demokratikleşme paketine sert tepki gösterdiği ortaya çıktı.

Demirel, "demokratikleşme paketi" konusundaki görüşlerini, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkan ile paylaşırken, "Burada reform diye sunduğu tek şey var, millet bilincini ortadan kaldıracak Andımız'ı yasaklamak" dedi.

Demirel'i önceki gün ziyaret eden Türkkan, görüşmenin ayrıntılarını kamuoyu ile paylaştı.

'Devlet Türkçe eğitimin altından kalkamıyor'

Türkan, Demirel'in Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketi için genel olarak bir reform içermediğini, aksine Türkiye'yi geriye götürme çabası olduğunu ifade ettiğini bildirdi.

Türkan, Demirel'in paketi "Romanlar'a okul açmak mıdır reform, W ve Q harflerini alfabeye dahil etmek midir reform, devlet halen Türkçe eğitimin altından kalkamaz iken Kürtçe özel okul açmak mıdır reform? Burada reform diye sunduğu tek şey var, millet bilincini ortadan kaldıracak Andımız'ı yasaklamak" dediğini aktardı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum