Demirel'e Sahip Çıkacaklar

Isparta'da 4 parti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için sarf ettiği sözleri protesto için 'Demirel'e sahip çıkalım' mitingi düzenleme kararı aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mayıs 2011 17:31
Demirel'e Sahip Çıkacaklar

Isparta'da 4 parti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için sarf ettiği sözleri protesto için 'Demirel'e sahip çıkalım' mitingi düzenleme kararı aldı.

Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Hüseyin Dede, Demirel'e yönelik hakarete varan sözlerden rahatsız olduklarını belirterek, 'Demirel'e sahip çıkma' çağrısında bulundu. Bu çağrıya CHP, MHP ve BBP'den olumlu karşılık geldi. DP'nin organizasyonuyla 4 parti, sivil toplum ve halkın da desteğini alarak 25 Mayıs'ta 'Isparta Demirel'e sahip çıkıyor' mitingi düzenlemeye hazırlanıyor.

'BAŞBAKAN BUHRAN İÇİNDE'
BBP İl Başkanı Özcan Battal, Demirel'e sözlü saldırıya sessiz kalınamayacağını açıkladı. Battal, "Sayın büyüğümüze yapılan eleştiriler AK Parti'nin beklediği oy oranını alamayacağını ortaya koymaktadır. Anti Demirel politikası yaparak seçmenden oy alabileceği hesapları yapması herhalde danışmanları tarafından Başbakan'a söylendi. Sayın Demirel birçok başbakan, cumhurbaşkanı gibi ülkemize büyük hizmetler vermiştir. Hataları kusurları elbette vardır. Ama Türkiye'nin her yerinde izi vardır" diye konuştu.

'KENDİSİNİ SON PADİŞAH GÖRÜYOR'
MHP İl Başkanı İsa Yalçın da, "Başbakan kendisini son padişah olarak görmektedir. Böyle bir insanın bu ülkede herkesin sevdiği, takdir ettiği, siyaset üstünde gördüğü bir devlet adamına karşı rahatsızlık duyması gayet normaldir. Ama bu ülkenin evlatları bunu hoş görmeyecektir" dedi.

CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan ise AK Parti'nin Demirel'in Isparta'ya verdiği hizmetlerle geçinerek bugünlere geldiğini söyledi. Başbakan'ın geçmişte hizmet edenleri kötüleyerek bir yere varmaya çalıştığını öne süren Erdoğan, "Türkiye'ye ömrünü vermiş birine karşı yapılan saldırıyı elbette kınıyoruz. En azından yaşlıya saygınız olsun. AKP iktidarı, bugüne kadar sayın Demirel'in Isparta'ya verdiği hizmetlerle geçindiğini unutmasın. Laf sahibine yakışır. İnşallah sayın Başbakan da sayın Demirel'in yaşına gelir de onu da görürüz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum