'Demirel’in Gelmemesi Benim Sorunum Değil'

Demirel’in açılış törenine gelmemesine ilişkin soruya Arınç, “Demirel’in gelmemesi benim sorunum değil” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Kasım 2011 11:11
'Demirel’in Gelmemesi Benim Sorunum Değil'

1992 yılında kurulan Süleyman Demirel Üniversitesi’nin her yıl yeni eğitim ve öğretim yılı açılışına, hem de mezuniyet törenine katılan 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, bugünkü akademik yıl açılış töreninde yer almadı.

Üniversitede alışıla gelmiş Süleyman Demirel’in ilk ders geleneğini bozan isimse Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç oldu.

Demirel’in açılış törenine gelmemesine ilişkin Arınç, “Demirel’in gelmemesi benim sorunum değil” dedi.

Arınç, üniversiteye ismini veren ve her yıl açılışına gelen 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in bu yıl törene katılmamasıyla ilgili gazetecilerin meraklandığını belirterek, şunları söyledi: "Bu benim sorunum değil. Sayın Süleyman Demirel de gelmiş olsaydı, ben kendisini zevkle dinler, elimden gelen tüm saygıyı gösterirdim. Siyasi hayatımın hiçbir karesinde kendisiyle aynı siyasi yolu takip etmedim. Ama bir devlet adamı, siyasetçi olarak O'na olağanüstü saygı göstermek de benim görevimdir. Burada bulunabilseydi, kendisi ders verecekse ben onu dinlerdim, ben konuşma yapacaksam O da herhalde nezaketle lütfedip bizi dinlerlerdi. Merak edilecek bir konu yok. Hamdolsun kendileri 87 yaşında, Allah hayırlı uzun ömürler versin. Sağlık ve afiyetler dileyelim. Kendilerine hem üniversitemiz olarak, hem şahsım olarak, hem Ispartalılar olarak selam ve saygılarımızı alkışlarımızla sunalım

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.