Demirel'in Mezarına 'Babalar Günü' Ziyareti

Demirel'in Mezarına 'Babalar Günü' Ziyareti

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Haziran 2015 16:06
Demirel'in Mezarına 'Babalar Günü' Ziyareti

İslamköy'de dün toprağa verilen 9'uncu CumhurbaşkanıSüleyman Demirel'in anıt mezarı, bugün ziyaretçi akınına uğradı. Türkiye'nin değişik bölgelerinden Demirel'i ziyarete gelenler onun için hem dua etti, hem de Babalar Günü'nü kutladı.

9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in İslamköy Çalca Tepe'deki anıt mezarındasabah erken saatlerden itibaren ziyaretler başladı. Demirel'in efsaneleşen fötr şapkasının bulunduğu çiçeklerle bezenmiş, etrafı şeritle çevrili anıt mezara gelenler, Demirel için dua etti. Dünden beri jandarma ekiplerinin başında nöbet tuttuğu anıt mezara gelenler, 'Baba' lakabıyla siyaset tarihine damga vuran Demirel için hem dua etti, hem de Babalar Günü'nü kutladı.

ESKİ BAKAN GÜRDAL: O ŞİMDİ UYUYOR
Demirel'in mezarını ziyaret edenler arasında eski Turizm Bakanı İbrahim Gürdal da vardı. Demirel'in herhangi bir insan olmadığını söyleyen Gürdal, "O şimdi uyuyor. Biz dolaşıp geleceğiz onun yanına gideceğiz. Ama şunu söylemek istiyorum, bence Demirel öbür dünyada da görevli. O görevleri yapacak. Allah ona rahmet eylesin, cennet köşelerinde gezsin" dedi.
Demirel'in Türkiye'nin her yerine büyük hizmetler yaptığını belirten Gürdal, "Adana'danMersin'e, Hakkari'den Ardahan'a, Artvin'den Edirne'ye kadar herkes dün cenaze törenine katıldı. Doldurma usulü gelmedi kimse. Helallik vermeye geldiler. Bu çok önemli bir mesajdır. Allah gani gani rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun" diye konuştu.

DEMİREL İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER
Isparta'daki bir bisiklet grubunun 20 üyesi de Demirel anısına yola düştü. Isparta'dan 23 kilometre pedal çevirerek Demirel'in anıt mezarını ziyaret eden bisikletliler adına konuşanAydın Akyokuş, "Bugünkü turumuzu İslamköy Çalca Tepe'ye yaptık. Cumhurbaşkanımızı ziyaret edip dua ettik. ve bugün Babalar Günü olması münasabetiyle kendisinin Babalar Günü'nü kutladık. Kimse Demirel için kötü söz söyleyemez. O hep iyi şeyleri hak ediyor" diye konuştu.

Isparta'nın yetiştirdiği Süleyman Demirel'in dünya çapında bir lider olduğunu aktaran Remzi Erdoğan adlı ziyaretçi ise "Ben babamı kaybettim. Dün de Türkiye babasını toprağa verdi. Hem kendi babamın hem de sayın büyüğümüzün Babalar Günü'nü kutlamaya geldim. Ona Fatiha okumaya geldim. Nurlar içinde yatsın" dedi.

7'den 70'e birçok kişinin ziyaret ettiği Demirel'in mezarı başında dua edenler, hatıra fotoğrafı da çektirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.