Demirel’siz Açılış… Resmini Bile Koymadılar

SDÜ 2013-2014 Akademik yılı düzenlenen törenle açıldı. 9. Cumhurbaşkanı ve üniversitenin kurucusu Süleyman Demirel’in katılmadığı törende tanıtım filminde de Demirel’e yer verilmemesi dikkatlerden kaçmadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ekim 2013 12:56
Demirel’siz Açılış… Resmini Bile Koymadılar

Törende gösterime sunulan tanıtım filminde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eski Vali Memduh Oğuz ve her saniyesinde Rektör İbicioğlu’nun fotoğraflarının ve görüntülerinin bulunmasına karşın Demirel ile ilgili tek bir görüntüye yer verilmemesi dikkat çekti.

Süleyman Demirel Üniversitesi 2013-2014 Akademik Yılı açılışı törenle yapıldı. Açılış törenine Vali Vahdettin Özkan, Baka Genel Sekreteri Tuncay Engin, Emniyet Müdür Mehmet Or ve çok sayıda davetli katıldı.

BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATTIK
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, “Üniversitemiz bilim alanında büyük başarılara imza attı. Globalleşen dünyada bu tür başarılar üniversitemizin gücüne güç katıyor. Bu sayede üniversitemiz Dünya’nın ve Türkiye’nin siyasal ve ekonomik meseleleri ile ilgileniyor ve bu konular da çözümler buluyor. Üniversitemiz bir çok alanda da değişim hareketlerini göz önünde bulundurarak demokratikleşme olarak ortaya çıkıyor” dedi.

EVRENSEL AKIL VURGUSU
Törende konuşan Isparta Valisi Vahdettin Özkan, “Klasik olarak evrensel akıldan söz edilir. Evrensel akılın üniversitelerden geçtiği söylenir. Bu gerçekten doğru. Evrensel akla ulaşım noktasında üniversiteler önemli araçlardır. Isparta’mızı değişik alanlarda çekim merkezi haline getirmesi, bizim rekabet gücümüzü artırması anlamında da son derece önemlidir” dedi.

HEDEFLERİMİZ NET OLMALI
Vali Özkan, “Katma değerin üretilmesi tek tek tüm toplumdaki fertlerin misyonu olmalı. Ama bunu sistematik bir biçimde ele alacak olan elbette üniversitelerin olmazsa olmaz vizyonu olmalıdır. Biz gelecek yıllardaki hedeflerimizi çok net ifade edebilmeliyiz. Geçen sene ne söyledik, bu sene yaptık; bunun muhasebesi çok önemlidir. Bu yöneticilerin olmazsa olmazlarındandır. Üniversitemizin akademik kadrolarının gösterdiği performansa teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ANADOLU ŞEHİRLERİ DAHA AVANTAJLI
Günümüzde bilgiye ulaşma anlamında büyük şehirlerle küçük şehirler arasında bir fark kalmadığına değinen Vali Özkan, “Günümüzde büyük şehirlerle küçük şehirler arasında çok fark yok. Anadolu şehirleri çok daha avantajlı görünüyor. Anadolu’nun şirin ve küçük şehirleri size daha fazla zaman veriyor. Büyükşehirlerdeki ulaşıma ayrılan zamanla küçük şehirde bir dil öğrenebilirsiniz” dedi.

ISPARTA GÜVENLİ BİR KENT
Isparta’nın huzurlu ve güvenli bir kent olduğunu kaydeden Vali Özkan, “İlimizin huzuru, güveni bizim daha iyi bu eğitimden istifa etmemizi sağlayacaktır. Üniversite yönetimine de öğrenci dostu yönetiminden dolayı teşekkür ediyorum. Nitelikli bir iş gücü oluşturmak ve güçlü bir toplum oluşturmak hepimizin vazifesidir” ifadelerini kullandı.

ÖDÜLLER VERİLDİ
Konuşmaların ardından SDÜ akademisyenlerine gösterdikleri çeşitli başarılar nedeniyle ödülleri takdim edildi.
Ayrıca Halter Avrupa Şampiyonasında 1. olan Emine Şensoy Çetintürk’e de Rektör İbicioğlu tarafından altın hediye edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum