Demokrasi İçin Sandık Başına

Demokrasi İçin Sandık Başına

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Haziran 2018 11:04
Demokrasi İçin Sandık Başına

Türkiye açısından dönüm noktası olarak değerlendirilen seçim günü geldi çattı. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel seçimlerinde il genelinde 1040 sandıkta 312 bin 747 seçmen oy kullanıyor. Seçimlerde 8 siyasi partiden 32 aday Milletvekili olabilmek için yarışıyor. Saat 08:00'de başlayan oy kullanma işlemi saat 17:00'ye kadar devam edecek.

MİLLETVEKİLLİ OY PUSULASINDA 1.SIRADA CUMHUR
İTTİFAKI, SONUNCU SIRDA MİLLET İTTİFAKI VAR
Bu doğrultuda yarın yapılacak seçimde seçmenler iki ayrı seçim tercihi yapacaklar. Bunlardan birisi Cumhurbaşkanlığı, ikincisi ise Milletvekilliği seçim tercihleri olacak. Buna göre; Milletvekilliği oy pusulasında 1. Sırada: Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisinden oluşan ikili ‘Cumhur İttifakı’ yer alıyor. Pusulanın ikinci sırasında Hür Dava Partisi (HÜDA – PAR) yer alırken, üçüncü sırada Vatan Partisi, dördüncü sırada ise HDP yer alıyor. Oy pusulasının son sırasında ise; CHP, Saadet ve İYİ Parti’den oluşan ‘Millet İttifakı’ yer alıyor. Seçmenler oy kullanırken parti logolarının altındaki yuvarlak boş alana ‘Evet’ mührünü basarak tercihlerini yapabilecekler.

CUMHURBAŞKANLIĞINDA 6 ADAY VAR
Cumhurbaşkanlığında ise seçmenler ellerine verilecek oy pusulasında yer alan 6 Cumhurbaşkanı adayının birinin altına evet mührünü vurarak tercihlerini yapabilecekler. Cumhurbaşkanlığı oy pusulasının birinci sırasında CHP’nin adayı Muharrem İnce yer alırken, ikinci sırasında İYİ Parti’nin adayı Meral Akşener, üçüncü sırasında Ak Parti ve MHP’nin adayı diğer bir deyişle Cumhur İttifakının adayı Recep Tayyip Erdoğan yer alıyor. Oy pusulasının dördüncü sırasında HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş, beşinci sırasında Saadet Partisi’nin adayı Temel Karamollaoğlu yer alırken, pusulanın altıncı ve son sırasında ise Vatan Partisi’nin adayı Doğu Perinçek yer alıyor.

Isparta’da 8 siyasi partiden toplam 32 aday katılacak. Bu defa Isparta’da Bağımsız aday bulunmuyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin belirlenmesi ile Isparta’yı 4 yıl boyunca TBMM’de temsil edecek olan 4 Milletvekilinin seçileceği yarınki seçimlerde Isparta merkezinde 486 sandıkta 172 bin 307 seçmen oy kullanacak. İlçeler bazında ise 554 sandıkta 140 bin 440 seçmen oy kullanırken, il genelinde ise toplam 1040 sandıkta 312 bin 747 seçmen oy kullanmış olacak. Oy kullanma işlemi Isparta’da saat 08.00 de başladı. Oy Kullanma işlemi 17:00'ye kadar devam edecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.