Demokrasi Ve Kalkınma Müzesi Açılışı Bekliyor

Türkiye'nin siyasi tarihine ışık tutan müze, üzerindeki 8 kubbe ile de dikkat çekiyor. Kubbelerden büyük olanı Demirel'in Cumhurbaşkanlığı yaptığı dönemi, diğer 7 kubbe ise Başbakanlık dönemlerini simgeliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Eylül 2012 19:45
Demokrasi Ve Kalkınma Müzesi Açılışı Bekliyor

Türkiye'nin siyasi tarihine ışık tutan müze, üzerindeki 8 kubbe ile de dikkat çekiyor. Kubbelerden büyük olanı Demirel'in Cumhurbaşkanlığı yaptığı dönemi, diğer 7 kubbe ise Başbakanlık dönemlerini simgeliyor.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, doğduğu yer olan Isparta'nın İslamköy beldesinde oluşturulan ve Türkiye'nin siyasi tarihine ışık tutan müze binasını iş adamı kardeşi Şevket Demirel ile gezerek, yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Demirel, müzenin ekim ayı sonunda açılışa yetiştirilebilmesi amacıyla iki gün müze binasındaki çalışmaları yakından takip etti.

Adalet Partisi ve Doğru Yol Partisi'ne ait izler ile Demirel'in siyasi yaşamına dair belge ve bilgilerin yer aldığı müzede, gezilerde kendisine verilen hediyeler ve kıyafetler de sergilenecek.
Müze bünyesinde yer alan Süleyman Demirel'in doğup büyüdüğü ev de restore edilmiş haliyle tarihe mercek tutuyor.

"Burada bir devri anlatmaya çalışıyoruz"
Müzede yürütülen çalışmaları inceledikten sonra AA muhabirine açıklamalarda bulunan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, müzenin kendisi için büyük önem taşıdığını söyledi.

Müzenin bu hale getirilmesi için çok büyük emek ve gayret sarf edildiğini belirten Demirel, "Demokrasi ve Kalkınma Müzesi tamamlanmış görünüyor. Burada büyük gayretler sarf edilmiştir ve şimdi bunu derleyip toparlamaya çalışıyoruz" dedi.

"Sayın Şevket Demirel ve müze üzerinde çalışan diğer arkadaşlarımız ile iki gündür şimdiye kadar yaptıklarımızı gözden geçirdik" diyen Demirel, ufak tefek eksikler olduğunu, bunlar tamamlandıktan sonra müzenin açılış tarihini de ilan edeceklerini ifade etti.

Yaklaşık 10 seneye yakın müze üzerinde çalışıldığını ve müzenin açılış durumuna geldiğini anlatan Demirel, "Müzede Türkiye'nin geçmişini aydınlatmaya ve yakın tarihine ışık tutmaya çalıştık. Bu bir siyaset müzesidir ve mesajı vardır, mesajı olacaktır. Bunları müze açıldığında söyleyeceğiz. Müzenin içerisinde demokrasi ve kalkınmanın içinde ne varsa her şey var. Bu müzenin içerisinde 50 sene var, çok güzel şeyler var. Açıldıktan sonra her şeyi göreceksiniz" diye konuştu.

Müze açıldığında Türkiye'nin yakın tarihiyle ilgili bilgi vereceklerini vurgulayan Demirel, oluşturulan alanda müze, yanında kütüphane, arşiv, eski evleri ve bir külliye bulunduğunu kaydetti.
Müzenin geniş kapsamlı büyük bir müze olduğuna dikkati çeken Demirel, şunları söyledi:

"Burası sadece müze binasından ibaret değil. Tesis birçok üniteden oluşuyor. Böyle bir şeyin yapılması Şevket Demirel'in fikri. Ben sadece müzenin donatımına yardımcı oldum. Ama yapılıp bitirilmiş olması Türkiye'de örnektir. Biz burada bir devri anlatmaya çalışıyoruz, bir devri anlatacağız."

Demirel, müzenin açılışından sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devrinin söz konusu olmadığını, müzenin, vakfın gelir kaynakları ile yaşatılacağını ifade etti.
Süleyman Demirel, müze içinden görüntü alınmasına ise izin vermedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.