Demokrasinin Kılcal Damarı

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması, Marmaris’te gerçekleşti. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yerel basının demokrasinin kılcal damarı olduğunu söyledi.

Yayınlanma:
Demokrasinin Kılcal Damarı

Yerel Medya Buluşmasına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: “Basın İlan Kurumu aracılığıyla resmi ilan gelirlerini artırmak için büyük çabalar harcıyoruz. Bazılarının art niyetli söylemlerinin aksine biz resmi ilanları kesmek bir yana misliyle artırdık. Sadece 2012 yılı içinde 250 milyon liraya yakın bir resmi ilan dağıttığımızı ifade etmek istiyorum'' dedi.
“Yerel Medya: Yarın İçin Dijital Çözümler” temasının işleneceği buluşmaya Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü (BYEGM) Murat Karakaya, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Muğla Vali Vekili Faruk Necmi Kurt, RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in yanısıra, Isparta, Muğla, Aydın, Manisa, Denizli ve Burdur'dan çok sayıda yerel basın mensubu katıldı.

AJANS32 ORADAYDI
Isparta’dan da gazetecilerin katıldığı etkinlikte Isparta Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ayşe Çiftçi, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Personelinden Nihal Demirkazık, Ajans32 Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Bora Tüfekli, Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Çokyaşa ve bazı gazeteciler yer aldı.

GAZETELERİN TRAJLARI DÜŞÜYOR
Elegance Hotels International'da düzenlenen etkinliğin ilk gününde, BYEGM Murat Karakaya'nın açılış konuşması ve Muğla Vali Vekili Faruk Necmi Kurt'un konuşmasının ardından kürsüye gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dijital yayıncılıkta yaşanan hızlı değişimi vurguladığı konuşmasında, en büyük gazetelerin bile internet sitelerinin baskı tirajlarından 3-4 kat daha fazla tıklandığını, Türkiye'de bütün gazetelerin tirajlarının bütün çabalara karşın düşmekte olduğunu söyledi.

HABERLERİ TABLETTEN TAKİP EDİYORUM
Dijital yayıncılığın hızla yaygınlaşmakta olduğunu ve çok kısa bir süre sonra ne yazık ki dijital yayıncılığın basılı yayınların yerini alacağını söyleyen Arınç, özetle “Ben de artık günlük haberleri okumak için IPAD kullanıyorum. Günlük gazetelere dokunmaktan, o gazete kokusunu almaktan halen büyük keyif alıyorum, okumaya da devam ediyorum ama artık günlük haberleri tabletten takip ediyorum” dedi.

INSTAGRAM HESABINDAN FOTOĞRAF PAYLAŞTI
Sosyal paylaşım sitelerini ve internet konusundaki yenilikleri mümkün olduğunca takip etmeye çalıştığını, Twitter'da hesabı da olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Arınç, konuşmasının sonunda “Bugün burada ben de ilk defa kendime bir Instagram hesabı açarak ilk fotoğramı ekleyeceğim” diyerek, cep telefonu ile salonu dolduran kalabalığın fotoğrafını çekti ve Instagram hesabında yayınladı.

MESİR MACUNU DAĞITTI
Arınç, daha sonra Manisa Gazeteciler Cemiyeti'nin getirdiği Mesir Macunu'nu kürsüden geleneklere uygun olarak salondakilere dağıttı.
Arınç'ın ardından, etkinliğin ilk günkü sabah oturumunda Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkan Saka “Yeni Medya” konulu bir sunum yaptı.

BAŞARI ÇITASINI YÜKSELTİN
Daha sonra düzenlenen “Görsel ve İşitsel Medyada Dijital Çözümler” konulu panelde ise RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun'un moderatörlüğünde TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, RATEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Acar Filiz ve Televizyon Yayıncıları Derneği Başkanı Adem Gürses konuşmacı olarak birer sunum yaptılar.
Akşam düzenlenen Gala Yemeğinde de gazetecilerle birlikte olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yerel gazetelerin başarı çıtalarını yükseltmeleri için çeşitli tavsiyelerde bulundu.

İPAD’Lİ EĞİTİM
Etkinliğin ikinci gününde ise Dijital Yayıncılık Eğitim Programı uygulandı.
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Marmaris'te gerçekleştirilen Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması, "Yerel Medya: Yarın İçin Dijital Çözümler" başlıklı toplantının ikinci gününde 300 gazeteciye İpad eğitimi verildi.
Gazetecilere yayınların dijital ortama ve İpad uygulamalarına nasıl entegre edileceği konusunda bilgi aktarıldı. İnternet kullanıcılarının yüzde 72'sinin haber sitelerini okuduğunu, bu nedenle de yerel medyanın dijital yayıncılığa önem vermesi gerekliliğinin vurgulandı.
Eğitimde konuşan Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, "İlk defa yerel medyanın dijital medyaya aktarılması için bir süreç başlatıyoruz. 2 günlük eğitim sürecine katılan siz değerli gazeteci dostlarımıza teşekkür ederiz" dedi. Karakaya'nın konuşmasının ardından eğitime katılanlara sertifika verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.