Demokrat Gazetesi 70 Yaşında...

Isparta Basının Ulu Çınarı Demokrat Gazetesi 70 Yaşında...

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mart 2017 11:02
Demokrat Gazetesi 70 Yaşında...

Isparta’nın ve Anadolu Basınının Ulu Çınarı olan Gazeteniz DEMOKRAT bugün 70. yılına girmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyor.

17 Mart 1947 tarihinde yayın hayatına başlayan ve aralıksız 70 yıldır bugüne kadar başarıyla basın-yayın hayatını sürdürme gayreti içerisinde olan Demokrat bugünkü gücünü hiç kuşkusuz siz değerli okuyucularından almaktadır.

70 yıllık yayın hayatı sürecinde çok sayıda patron değiştiren DEMOKRAT bugünlere kolay gelmedi. Demokrat’a ilk başladığım 1983 yılındaki günleri düşündüğümde gazetenin o günden bugünlere nasıl geldiği gözümün önünden adeta bir film şeridi gibi geçmekte. Bilgisayar yerine daktilo kullandığımız ve haberleri daktilo ile yazıp matbaa bölümüne verdiğimiz o dönemlerde ne internet, ne bilgisayar vardı, o günün teknolojik imkanlarında sadece faks vardı ve tüm basın açıklamaları faksla veya elden gelirdi, onları yeni baştan yazmak biz muhabirlere düşmekteydi. O zamanlar tabi gazetemiz ofset olarak değil tipo baskı yöntemi ile basılmaktaydı, şimdiki gibi günlük gelişmeleri fotoğraflayıp hemen yarınki gazeteye koyabilme imkanımız yoktu, Gazeteye resim koyabilmemiz için ancak o resmi klişe haline getirip ondan sonra koyabilmemiz mümkün oluyordu, Isparta’da klişehane olmadığı için o dönemlerde bizim gazeteye resim koyabilmemiz pek mümkün olmuyordu. Çünkü resimleri klişeye çevirmek için o resimleri en yakın Konya’ya göndermemiz gerekiyordu ki o da hem çok zahmetli hemde ekonomik açıdan bir yüktü.

O zamanlar Isparta’da Demokrat’ın yanı sıra Isparta ve Gülkent Gazeteleri yayınlanıyordu. İmkanlarımız kısıtlı ve mesleğimizi zor şartlarda yapmamıza rağmen gazetecilik o dönemlerde daha bir zevkliydi.

Gazeteniz Demokrat o zor günlerden bugünlere gelirken her şeye rağmen hiçbir zaman tarafsız yayın ilkesinden de hiçbir zaman taviz vermedi. Siz değerli okuyucularının maddi ve manevi desteği ile dimdik ayakta kalmayı başardı. Gazeteciliğin zor ve fedakarlık isteyen bir meslek olduğu aslında bilinen bir gerçektir. Çünkü gazeteci hiç kimseye yaranamaz, iyi yazdığı zaman kimse açıpta teşekkür etmez, ama insanların nasırına dokunulduğu zaman söylenmedik laf bırakmaz. Gazetecilik cesaret isteyen bir iştir. Bu mesleği herkes yapamaz, çünkü biz geçmişte ben yaparım deyip te iki gün sonra kaçıp gidenleri de çok gördük. İşte bu nedenle günümüzde artık Gazetecilik yapmak kolay değil, hele hele Isparta gibi küçük şehirlerde bu görevi yapmak daha da zordur.

Ancak hiç kimsenin kuşkusu ve endişesi olmasın ki, DEMOKRAT doğru bildiği yoldan şaşmayan bir anlayışla dün olduğu gibi bugün ve yarın da yoluna devam edecektir. Bu konuda siz değerli okuyucularımızın da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bize güç vermesini, maddi ve manevi olarak desteklerini esirgememelerini istiyor ve bekliyoruz. Biz doğru bildiklerimizi memleket sevdalısı olarak Isparta adına yazıp çizmeye devam edeceğiz. Nokta gibi menfaatler için virgül gibi eğilmeyeceğiz. Isparta için taş taş üstüne koyanları desteklemeye, Isparta’nın hayrına olmayan işler yapmaya kalkışanları da eleştirmeye devam edeceğiz, unutulmasın ki Isparta için kötü şeyler hayal edenlerin de daima karşısında olacağız.

Köşe yazıma son verirken 39 yıllık gazetecilik hayatımın 34 yılını geçirdiğim Demokrat’ta bulunmaktan son derece mutlu olduğumu belirtir, bu duygu ve düşüncelerle 70. yıldönümümüzün tüm Demokrat çalışanlarına ve okuyucularına hayırlı olmasını diliyorum. DEMOKRAT’ın bugünlere gelmesinde emeği geçen ve şimdi aramızda olmayan çok değerli Demokrat mensuplarına da şükranlarımı iletirken, ahirete intikal etmiş olanlara da Allah’tan rahmet diliyorum. Ve diyorum ki; Ne mutlu Demokrat okuyana, ne mutlu Demokrat olana. Bir sonraki yazılarla buluşmak dileğiyle her şey gönlünüzce olsun.

Saygılarımla…

BİZ DE AJANS32 OLARAK DEMOKRAT GAZETESİ'NE NİCE 70 YILLAR DİLİYORUZ...

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.