Demokrat Gazetesi 74 Yaşında...

Demokrat Gazetesi 74 Yaşında...

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mart 2021 12:01
Demokrat Gazetesi 74 Yaşında...

1947 yılının 17 Mart’ında yayın hayatına başlayan Demokrat Gazetesi, bugün 74 yaşında. Yarım asırı aşkın bir süredir yayın hayatına ilkeli gazetecilik anlayışı ile devam eden Demokrat Gazetesi, Isparta’dan aldığı gücü ve enerjiyi, Isparta için harcamaya devam ediyor.

Takvim yaprakları 1947’nin Mart ayını gösteriyordu. 17 Mart 1947…

Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu henüz kurulmuş, Güreşçi Yaşar Doğu Avrupa Şampiyonu olmuş, Türkiye milli takımı Avrupa üçüncülüğünü kazanmanın büyük gururunu yaşıyordu.

II. Dünya savaşı’ndan sonra yapılan Paris Antlaşması ile Rodos ve 12 Adalar Yunanistan'a henüz verilmemişti.

Bugün, büyük önem taşıyan Dünya Sağlık Örgütü’ne de henüz üye olmamıştık.

Demokrat Parti Kütahya Milletvekili Adnan Menderes’in TBMM’de yaptığı konuşmayı yayımlayan Tasvir, Demokrasi, Demokrat İzmir, Yeni Asır gazetelerinin sahipleri ve yazı işleri müdürleri de daha tutuklanmamıştı.

TBMM, Amerikan yardım anlaşmasını da daha oybirliği ile kabul etmemişti o zaman.

Takvim yaprakları 1947’nin Mart ayını gösteriyordu. 17 Mart 1947…

Türkiye daha IMF’ye üye olmamış, İstanbul İnönü Stadı da henüz açılmamıştı.

Recep Peker Başbakan, İsmet İnönü ise Cumhurbaşkanıydı.

1947 yılının 17 Mart’ında bu atmosferde kuruldu Demokrat Gazetesi.

Daha o gün okuyucularına tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışıyla sesleneceğine söz verdi.

O gün bu gündür yayın hayatına devam eden Demokrat Gazetesi, birçok kez el değiştirdi. Ama ilkelerinden, duruşundan hiç taviz vermedi.

Bugün, Emre Altuğ’un imtiyaz sahipliğinde yayın hayatına devam eden Demokrat Gazetesi, genç ve dinamik ekibi ile aynı ilkelere sıkı sıkıya bağlı, milli ve manevi değerlerinden ödün vermeyen, haberi ve yorumu ayırarak okuyucuyu da fikir hayatına dahil eden bir anlayışla yoluna devam ediyor.

Emre Altuğ, ekibi adına söz veriyor; “Türk basınının 74 yıllık çınarı Demokrat Gazetesi, aynı heyecan ve ilkeleriyle okuyucusuyla buluşmaya devam edecek. Tarafsız, ilkeli, objektif bir yayıncılık anlayışıyla her sabah Isparta’nın esnafına, iş adamına, işçisine, emeklisine, üreten kadınına, akademisyenine, öğrencisine kısacası Isparta’ya hayat veren toplumun tüm damarlarına ‘merhaba’ demeye devam edecek. Isparta’dan aldığımız gücü, Isparta için kullanacağız”

Demokrat Gazetesi Genel Müdürü Sami Toksöz de “Güçlü bir ekiple, yayın hayatımıza devam ediyoruz. İlkelerimizden asla ve asla taviz vermeden, basın meslek-ahlak kurullarından sapmadan gazetecilik yapmaya söz verdik. 1947’den bu yana Demokrat Gazetesi’nin her kademesinde; haber merkezinden baskısına, dağıtımından reklam abone servisine kadar emek veren herkese teşekkür ederiz” dedi.

Ajans32 olarak Türk Basının ulu çınarı Demokrat Gazetesi'nin 'doğum gününü' kutluyor ve yayın hayatında başarılar diliyoruz. 

1-019.jpg

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum