Demokrat Yazdı, Bakanlık Çalışma Başlattı

İlk kez Demokrat';ın duyurduğu okulları taşıma projesiyle ilgili Bakanlık çalışma başlattı:

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Mayıs 2012 15:45
Demokrat Yazdı, Bakanlık Çalışma Başlattı

Dönüşümde sıcak gelişme Demokrat’ın gündeme getirdiği Milli Eğitim Müdürlüğü civarındaki okulların taşınması projesi Milli Eğitim Bakanlığı’na iletildi. Bakanlığın onay vermesi halinde buradaki ortaöğretim kurumları yeni kampüs alanına taşınacak. Kent merkezinin yükü hafifleyecek.

Belediye’nin projeye ortak olması beklentisi hakim. Isparta’da kent merkezini sıkışıklıktan kurtarmaya dönük 6 Mart Caddesi üzerinde ve cadde arkasında çeşitli eğitim kurumlarının yer aldığı yaklaşık 100 dönümlük arazide revizyon projesinde adım atıldı. Isparta, 435 dönümlük devasa arazide kamulaştırma çalışmalarına başlamak ve ilk etapta 6 Mart caddesi civarındaki okulların yeni alana taşınması yönünde öneri Bakanlığa sunuldu.

İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, Belediye’nin mutlaka bu projede olması gerektiğine dikkat çekerek, okulların taşınmasından sonra ortaya çıkacak alanda yapılaşmaya izin verilmemesi gerektiğini söyledi. 6 Mart caddesi civarındaki eğitim kurumlarının taşınması yönünde adım atıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü, Bakanlığa 435 dönümlük eğitim alanında yeni yapılaşmalara gidilmesini önerdi. Bakanlık, o öneriye sıcak baktı müfettiş görevlendirdi.

ULAŞIM KOLAY ALTYAPI MÜSAİT
Bakanlığın önümüzdeki 5 yıl içerisinde 100 ve 200 dönümlük eğitim kampüs alanları belirlenmesi ve kamulaştırma yapılması yönünde talimatı bulunduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, “Biz küçük sanayi sitesinin hemen yanında olan ve kente ulaşım açısından sorunu bulunmayan 435 dönümlük araziyle ilgili kamu yararı kararı aldırdık ve piyasa araştırmamızı tamamladık. Bakanlığın talebi aslında meslek liseleri için OSB yakınında eğitim alanları oluşturulması ve sanayi ticaret odalarıyla işbirliği yapılması yönünde idi. Ancak öğrencilerimiz açısından Isparta OSB’ye ulaşımın zor olduğunu, bizim önerimizin yine küçük sanayi sitesi yanında kampüs alanı oluşturulması şeklinde olduğunu ve bu alanın altyapısının hazır olduğunu anlattık” dedi.

‘YÜKÜ HAFİFLETMEK İSTİYORUZ’
Yeni eğitim alanında kamulaştırma çalışmalarına bir an önce başlamak istediklerini kaydeden Caner, “Bakanlıkta yapılan toplantıda Milli Eğitim civarına yapılan kurumların ilin nüfusunun 30 binken yapıldığını şimdi 200 bini aşkın nüfus olduğunu, EML, Isparta ŞAİK Lisesi, Halil Hamit Paşa Kütüphanesi boşaltılmış binası, Halk Eğitim Merkezi’nin yeni kampüs alanına taşınmasının uygun olduğunu bunun için çalışma başlatmak istediğimizi söyledik. Bakanlığımız da buna sıcak baktı ve bir müfettiş görevlendirdi. Müfettiş 100 dönümlük alanda okul bölgesinde incelemelerini tamamlamak üzere. Raporun olumlu sonuçlanması ve Bakanlığın onay vermesi halinde kamulaştırma çalışmasını hemen başlatmak istiyoruz. Belediye İmar Planın’da 435 dönümlük ayrılmış bu eğitim alanında güzel bir vaziyet planıyla okul yerleri, spor alanları, yemekhane, pansiyon, sosyal mekanlar, ne ihtiyaç varsa yapmak mümkün. Şehrin yükünü oraya çekip yeni binalarda eğitimin sürmesini istiyoruz” dedi.

BELEDİYE BU PROJEDE OLMALI
435 dönümlük araziyle ilgili kamu yararı kararının alındığı İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun ise, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in Isparta ziyaretinde de gündeme gelen bu konuda Bakanlığın çalışma başlatmasının olmasının olumlu bir gelişme olduğunu söyledi. 6 Mart Caddesi ve okullar bölgesi alanının revizyonu ve projesinin hayata geçirilmesini desteklediklerini kaydeden Zabun, “Bu çerçevede İmam Hatip Lisesi’nin, Halk Eğitim Merkezi, Hilmi Dilmen İlköğretim Okulu, Halil Hamit Paşa Kütüphanesi binası, Şehit Ali İhsan Kalmaz Lisesi binası ve eklentilerinin yer aldığı bölgede yeni bir yapılaşmaya gidilmemesi gerekir. Şehrin ihtiyacı olan otopark ihtiyacı yer altı otopark yapmak suretiyle bu alanda giderilmelidir. Bu meydan kent meydanı olarak düzenlenip peyzaj çalışması bu konsepte uygun olarak gerçekleştirilmelidir” dedi.

Bu projede Belediye’nin mutlaka yer alması gerektiğin kaydeden Osman Zabun, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı, İl Genel Meclisi'nde sunduğu öneride eğitim kurumlarının ortak kullandığı bahçede 5 katlı yeraltı otopark yapılmasını zeminin ise üç metre toprak koyarak yeşil alana dönüştürülebileceği yönünde öneride bulunduğunu anımsattı. Yeni eğitim sistemiyle birlikte kampüs modelinin daha çok ortaöğretim kurumları açısından ele alınması gerektiğini belirten Zabun, Belediye ile gerçekleştirilebilecek bir proje ile ekstra kaynak ihtiyacı doğmadan Işıkkent’te ISBAŞ fabrikasının bulunduğu alan ve yanındaki Mavikent İlköğretim Okulu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.