Denetimli Serbestlik’e Görkemli Açılış

Türkiye’de ilk oluşturulan iller arasında bulunan Isparta Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Hizmet Binası görkemli bir törenle açıldı.

Yayınlanma:
Denetimli Serbestlik’e Görkemli Açılış

Mahkemece belirtilen koşullar ve süre içinde, denetim ve denetleme planı doğrultusunda şüpheli, sanık veya hükümlünün toplumla bütünleşmesi açısından ihtiyaç duyduğu her türlü hizmet, program ve kaynakların sağlandığı toplum temelli bir uygulamayı ifade eden ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yeni hizmet binasına kavuştu.

YENİ HİZMET BİNASININ
AÇILIŞ KURDELASI KESİLDİ
Dün saat 11.00’de Mimar Sinan Caddesindeki hizmet binasının açılış törenine; Vali Yardımcısı İsmail Akman, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Cüneyt Arıkan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, İşkur İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz ve çok sayıda davetli katıldı. Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Ziya Şahin, törene Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yılmaz Yıldırım’ın da davet edildiğini ve kendisinin de katılacağını bildirdiğini, belirterek, ancak, Genel Müdür Yıldırım’ın Adalet Bakanı ile birlikte Gaziantep’e gitmek durumundan kaldığı için törene katılamadığını bildirdi.

MÜDÜR ŞAHİN BİLGİLENDİRME YAPTI
Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün yeni hizmet binasının açılış kurdelasının törene katılan protokol tarafından kesilmesinin ardından protokol 5 katlı olan binanın tüm katlarını gezerek buralardaki hizmet birimleri hakkında Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Ziya Şahin tarafından kendilerine bilgiler verildi.

ŞAHİN; “BİZ HÜKÜMLÜLERİ
REHABİLİTE EDİYORUZ”
Açılışın ardından hizmet binasının toplantı salonunda düzenlenen ikramlı programda kurum hakkında bilgiler veren Isparta Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Ziya Şahin; “Müdürlüğümüz, yasa tarafından belirlenen deneme süresinde, kişinin cezasının sosyal hayat içerisinde infazına olanak sağlayan bir ceza hukuku kurumudur. Suç işleyen kişi sosyal yaşam içerisinde denetimli serbestlik yoluyla gözlemlenmektedir. Denetimli serbestlik yasası, kişinin ailesiyle bağlarını sürdürebilmesi ve dış dünyayla uyum sağlayabilmesi gerekçesiyle çıkartılmış bir yasadır. Hükümlü cezasını cezaevinde infaz ederken koşullu salıverilmesine belli bir süre kalınca tahliye edilerek dışarda sosyal hayat içerisinde denetim altında tutulmaktadır. Denetimli serbestlik uygulaması birçok farklı nedenden kaynaklanabilir. Örneğin, uyuşturucu kullanma nedeniyle denetimli serbestlik, yargılanan kişi hakkında hüküm verilmeden önce uygulanan bir tedbirdir. Bu yasaya denetimli serbestlik yasası denilmesinin sebebi 5275 sayılı Ceza İnfaz Kanunu’na yapılan bir ilaveyle birçok kişinin cezaevinden tahliyesinin sağlanmış olmasıdır” dedi.

AKMAN; “EMEĞİ GEÇENLERE
TEŞEKKER EDİYORUM”
Törene katılan Vali Yardımcısı İsmail Akman da konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bu hizmet binasının ve kurulan bu sitemin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Büyük kolaylık sağlayan hizmetin ilk defa uygulanan illerin başında ilimizin de olması sevindirici. Bu Isparta’nın çağdaş yüzünü ortaya koyuyor. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.