Depolardaki 271 bin ton Elma satıldı

Isparta Elması Tanzim Satışları devam ediyor:

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mart 2019 17:26
Depolardaki 271   bin ton Elma satıldı

Tarım ve Orman İl Müdürü Enver Murat Dolunay, Isparta elmasının Tanzim Satış Noktalarına gönderilmeye devam ettiğini belirterek; “Şuanda Senirkent bölgesinden nakliyat sürüyor. 439 bin ton elmanın 271 bin tonu satıldı. Depolarımızda 168 bin ton elma kaldı” dedi. 

Yıllık ortalama 700 bin ton elma üretimiyle Türkiye’nin en fazla elma üreten ili olan Isparta’da depolarda bekleyen elmaların satışı sürüyor. Bilindiği gibi, Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Şubat’ta Isparta’da yaptığı mitingde bu konuda müjdeyi vermiş ve hali hazırda depolardaki 400 bin ton elmanın pazarlanması ve satışının tanzim satış noktalarında gerçekleştirileceğini açıklamıştı. 

ELMALARIN DİĞER İLLERDEKİ TANZİM

SATIŞ NOKTALARINA GÖNDERİLİYOR 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Isparta’daki açıklamasının ardından Isparta elmasının 26 Şubat 2019 tarihinden itibaren başlanan İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde kurulan tanzim satış noktalarında satılması çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 

DOLUNAY; “ELMALARIMIZIN 

SEVKİYATI SÜRÜYOR” 

Tanzim Satış Noktaları için genelde kırmızı renkteki Starking elmanın talep edildiğini beyaz renk elma olan Golden cinsi elmanın ise fazla rağbet görmediğini ifade eden Tarım ve Orman İl Müdürü Enver Murat Dolunay, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Isparta’nın en çok elma üretilen bölgesi olan Boğazova bölgesinin bulunduğu Eğirdir ilçesi bu işe önderlik ediyor. Ancak, Senirkent ve Uluborlu ve gibi ilçelerden de elma sevkiyatı yapılıyor. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Isparta’ya gelişinde yaptığı açıklamanın ardından TBMM Başkan Vekili sayın Süreyya Sadi Bilgiç beyin çalışmaları neticesinden ilimizden 26 Şubat tarihi itibariyle Isparta’dan elma sevkiyatına başlayarak ilk gün toplam 6 TIR olmak üzere Ankara, İstanbul ve Samsun illerine göndermişti. Bu sevkiyatın ardından Tanzim Satış için gelen talepler çerçevesinde günlük olarak elmalarımız peyder pey tanzim satış yapan illere gönderiyoruz.  

“DEPOLARDAKİ 439 BİN TON 

ELMADAN 168 BİN TON KALDI” 

Bu doğrultuda; 15 Mart 2019 tarihi itibariyle ilimiz genelindeki 107 Soğuk Hava Deposunda satılmayı bekleyen 439 bin 761 ton elmanın 271 bin 199 tonu iç piyasa ve Tanzim Satış Noktalarına gönderilerek satışı sağlandı. Geriye ise 168 bin 562 ton elma kaldı. Böylece depolarımızdaki % 100’lük doluluk oranı da % 38,33’e kadar düşmüş oldu. Bundan sonra da, elmalar depolardan çıkarılarak peyder pey satılacak ve depolar önümüzdeki iki ay içerisinde boşalacağını düşünüyoruz. 

DEPOLARDA HANGİ İLÇEDE

KAÇ TON ELMA KALDI?

Soğuk Hava Depolarımızda kalan elmaların ilçelere göre dağılımı ise şöyle; Isparta Merkez 3050 ton, Aksu 830 ton, Atabey 402 ton, Eğirdir 42 bin 600 ton, Gelendost 82 bin 750 ton, Gönen 2 bin 900 ton, Keçiborlu 180 ton, Senirkent 21 bin 700 ton, Ş. Karaağaç 3 bin 300 ton, Uluborlu 7 bin 650 ton, Yalvaç 3 bin 200 ton ve toplamda 168 bin 562 ton” dedi. 

“ÇİFTÇİLERİMİZ MEMNUN” 

Tarım ve Orman İl Müdürü Enver Murat Dolunay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Isparta mitinginde depolarda kalan elmanın tanzim satış noktalarında satılacağını açıklamasının ardından başlayan çalışmalarla depolardaki elmaların satılmasının üreticileri de son derece mutlu ettiğini sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum