Deprem Araştırması İçin Alt Komisyon Kurulacak‎

Isparta Belediye Meclisi'nin İmar Komisyonu, depremle ilgili hazırladığı tavsiye raporu meclise sunuldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Kasım 2011 10:57
Deprem Araştırması İçin Alt Komisyon Kurulacak‎

Isparta Belediye Meclisi'nin İmar Komisyonu, depremle ilgili hazırladığı tavsiye raporu meclise sunuldu.

Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Tevfik Katırcıoğlu, Isparta'daki binaların depreme dayanıklılık raporlarının tespiti konusunda Isparta Belediyesi'nin hem teknik hem zaman açısından yeterli olamayacağını açıkladı. Bu nedenle Valilik, Süleyman Demirel Üniversitesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temsilcileri, ilgili sivil toplum kuruluşları, yapı laboratuvarı ile yapı denetim firma temsilcilerinden bir alt komisyon oluşturulması teklifinde bulundu.

Oluşturulacak komisyona İmar Komisyonu'nun başkanlık etmesini isteyen Katırcıoğlu, yapılan görüşmeler doğrultusunda 1999 depreminden sonra bu tarz çalışmaların başlatılmış olduğunu ancak, çeşitli nedenlerle sekteye uğradığını söyledi.

Katırcıoğlu, “Bu durum gözönüne alınarak yapılacak çalışmaların sonuca ulaşması için gerek Meclis, gerekse ilgili kişilerin bu konuda üst düzey bir hassasiyet göstereceğinden eminiz. Planlanan bu sürecin sonunda gerçekten radikal karaların alınması gerekecek ve bu noktada komiteyi oluşturan kurumların dayanışmasına Belediye Meclisi olarak bizlerde destek vermeliyiz” diye konuştu. Katırcıoğlu'nun teklifi mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

KOMİSYON ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERİLECEK

Çürük binalarla ilgili ayrıntı çalışma yapacak olan bu komisyondaki meclis üyeleri, konunun gündemde kalması amacıyla da her ay belediye meclisi toplantılarının ilk oturumunda bilgi aktarımında bulunacaklar.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum