Deprem Dede Işıkara Isparta’da..

Türkiye’nin en çok tanının ve sevilen deprem uzmanı Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara, Türk Kızılayı Baş Danışması sıfatıyla Isparta’ya geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Aralık 2010 11:51
Deprem Dede Işıkara Isparta’da..

Türkiye’de ilk defa Kızılay tarafından uygulanan Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Porjesi’ni anlatmak, afet zararlarını azaltmak programı çerçevesinde Isparta’ya gelen Işıkara ilk önce Isparta Valisi Ali Haydar Öner’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Türk Kızılayı Isparta şube başkanı Ünal ALTANAY, Türk Kızılayı Eğitim Yönetim Bölümü yetkilisi Ercan GENCİ, Türk Kızılayı Eğitim Yönetim Bölümü yetkilisi Emre İlket CECE hazır bulundular.

Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara ziyateret sırasında Vali Ali Haydar Öner’e Kızılay’la ilgili on taneye yakın kitap hediye etti.

Daha sonra Vali Ali Haydar Öner kısa bir konuşma yaparak şunları söyledi: “Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara, Türkiye genelinde çok sevilen ve görüşlerine saygı duyulan bir bilim adamı, uzun yıllar kandilli rasathanesinde hizmet vermiş akademisyen, teori ve pratiği birleştirebilmiş bir uzaman, daha önceki görev yerlerimde de kendisinden ve bilgilerinden yararlanmıştık, Isparta’da da yeniden aramızda görmekten mutluluk duyuyorum.

Isparta’nın 1. derecede deprem bölgesi olması nedeniyle bu ziyaretin önemi daha da artıyor, depreme karşı Allah’ın verdi aklı kullanıyor ve bilimsel verilerden de yararlanıyoruz. Yapıları nitelikli olarak inşa etmek zorunluluğu taşıyoruz” dedi.

Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara ise yaptığı konuşmada; “Isparta’da olmaktan ve tekrar sizinle karşılaşmaktan mutluluk duydum. Bu proje Toplum Liderlerini Teşkilatlandırmayı sağlayıp Afet zararlarını azaltma amacı ile Türkiye’de ilk defa Kızılay şubelerinin öncülüğünde, paydaş kurum ve kuruluşların desteği ile yürütülmekte ve uygulanmaktadır.
Proje öncelikle 2007 yılında pilot iller olarak belirlenen İstanbul ve Düzce’de uygulanmaya başlanmış, daha sonra her yıl yaklaşık 10 il projeye dahil edilerek, projenin tüm Türkiye’ye yayılması hedeflenmiştir.

Projenin hedef kitlesi Toplum Liderleri aracılığı ile tüm halk, muhtarlar, din görevlileri, öğretmenler, toplum destekli polisler diyen Işıkara projenin amacını şöyle açıkladı:

Olası afet zararlarını azaltmak, Kızlılay şuberi aracılığı ile yerelde kurumlar arası işbirliğini geliştirmeyi sağlamak, toplum liderleri (muhtar, öğretmen, din görevlisi, toplum destekli polisler) aracılığı ile toplumda afete karşı hazırlıklı olmak ve sosyal sorumluluk bilincini oluşturmaktır.

Diğer taraftan projenin, bir afet sonrası Türk Kızılayı başta olmak üzere, yardım kuruluşlarının düzenlediği müdahale ve yardım operasyonlarının daha etkin ve hızlı sürdürülmesine destek olacağı ön görülmektedir.”dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.