Depremle İlgili Devrim Gibi Kanun Hazırlanıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde özellikle depremle ilgili, devrim niteliğinde kanun hazırlığı yapıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Şubat 2012 11:13
Depremle İlgili Devrim Gibi Kanun Hazırlanıyor

Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, hem belediye meclisi hem de il genel meclisinde gündeme alınan deprem konusunda, aslında en sağlıklı çalışmaların bu kanunla başlayacağını savundu. Kuyu, bugüne kadar atılan ya da atılmaya çalışılan adımların, hukuki zeminde desteklenmediği için havada kalacağını söyledi.

Kuyu, “Depremle ilgili en sağlıklı sonuca varmak için öncelikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yeni hazırladığı kanunu beklemek lazım. Bu kanundan sonra kanunun Isparta’da uygulanabilirliğe dair bir hazırlık yapılması gerekiyor. Şu anada kadarki konuşulan konular ve çeşitli öngörüler, aslında kanundan sonra konuşulursa, (kanunun arkasından da yönetmeliği çıkarılacaktır) daha sağlıklı olur. Yerel yönetime verilerek görevler, üniversitelere verilecek görevler ve halkın kentsel dönüşüm aşamasındaki hakları nasıl korunacak bu kanunla belli olacak” dedi.

KANUN NELERİ GETİRECEK
Mimarlar Odası Başkanı Kuyu, Deprem Kanunu ile nelerin gündeme geleceğini şöyle özetledi: Bu kanun tüm yerleşim birimlerini kapsayacak. Burada yapı denetim firmalarının konumlarının ne olacağı, yerel yönetimlerin konumlarının ne olacağı, halka ne gibi obsiyonlar tanınacağı, nasıl bir sistem kurgulanacağı detaylı olarak bakanlık tarafından belirleniyor.”

Deprem Kanunu’nun, bir ay içinde çıkacağı da edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum