Derbi Heyecanı Sokakta

Bu akşam oynanacak olan Beşiktaş - Galatasaray maçı öncesi taraflar sokaklara erken çıktı. Kafeler caddesinde takımları için tezahürat eden taraftarlar renkli görüntüler oluşturdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Eylül 2013 09:01
Derbi Heyecanı Sokakta

Bu akşam oynanacak olan Beşiktaş - Galatasaray maçı öncesi taraflar sokaklara erken çıktı. Kafeler caddesinde takımları için tezahürat eden taraftarlar renkli görüntüler oluşturdu.

Kafeler Caddesi'nde poliste geniş güvenlik önlemi alarak taraflar arasında yaşanabilecek olumsuz durumlara hazırlıklı.ajans32

Sezona fırtına gibi başlayan ve ezeli rakibini de yenerek 5’te 5 yapmayı amaçlayan siyah beyazlılar, para dopingi ile motivasyonunu yükseltti.

Kötü bir sonuca daha tahammülü olmayan sarı kırmızılılar ise polemikleri bir kenara bırakarak, yönetiminden teknik ekibine kadar kenetlendi.

Futbolcuların bu zamana kadarki alacak toplamı olan 6 milyon TL hesaplarına yatırıldı.

Galibiyet primi dev karşılaşma için futbolcu başına 10 bin liradan, 20 bin liraya yükseltildi.

Başkan Orman ve yöneticiler de bugün tesislere çıkarma yapıp moral verecek.

Yönetim, maçın önemi ve teknik ekibe destek için toplam primi tam 400 bin dolara çıkardı.
Aysal, yöneticilerini “Söylediklerinize dikkat edin” diye uyararak Florya’yı rahatlattı.

Ve Terim de oyuncuları ile gerçekleştirdiği toplantıda moralsiz takımına güven aşıladı.

DERBİNİN ev sahibi Beşiktaş’ta, dev karşılaşma öncesi futbolculara doping gibi ödeme yapıldı. Başkan Fikret Orman ve yönetimi dün tüm oyuncuların geçmişten bu zamana kadar alacaklarının tutarı olan 6 milyon TL’yi banka hesaplarına yatırdı. Futbol Komitesinden Ahmet Kavalcı, “Böylesine önemli derbi maçı öncesi ödemeler yapılması kafaları rahatlattı” dedi.
Bununla da kalmayan siyah beyazlı yönetim, Galatasaray maçının galibiyet primini ikiye katlayarak adam başı 20 bin liraya çıkardı.

TARAFTAR DA REKOR HAZIRLIĞINDA

MADDİ dopingin dışında Başkan Fikret Orman, ikinci başkan Ahmet Nur Çebi ve Erdal Torunoğulları da bugün Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde futbolcularla bir araya gelerek başarı dileyecek. Taraftarlar da ligde 4’te 4 yapan takımlarını iyice havaya sokacak 5’inci galibiyet için büyük hazırlık içinde. Eski yönetici Levent Erdoğan’ın davetine katılacak olan siyah beyazlı dernek yöneticileri maça siyah beyazlı bayraklar ile gidecekler.

Atatürk Olimpiyat Stadı’nın tribünlerini dolduracak Beşiktaş taraftarları ise, G.Saray derbisinde yeni bir ses rekoru denemesi yapacak. Siyah beyazlılar, daha önce Liverpool maçında 132 desibelle ses rekorunu kırmıştı.

SAVUNMALARININ ÜSTÜNE GİDERSENİZ MAÇI KAZANIRIZ

Beşiktaş’ın teknik patronu Bilic’in derbi taktiğinde sarı kırmızılıları presle dağıtma var.

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Slaven Bilic, derbide Galatasaray’ı imha planını hazırladı. Futbolcuları ile yaptığı toplantıda, rakibin kaliteli oyuncuları olduğuna dikkat çeken Hırvat teknik adam, “Ancak Real Madrid maçında görüldü ki savunma hatları zayıf. Bunu değerlendirmeliyiz” dedi. Maçı kazanmanın yolunun sahanın her yerinde etkili pres yapmaktan geçtiğine işaret eden siyah beyazlı çalıştırıcı şunları söyledi: “G.Saraylı futbolcular baskı altında oynadığı maçlarda hata yapabiliyor. Bu zaaflarını kullanmalıyız.

OYUN KURMALARINI ENGELLEYİN

ORTA alan ve hücum oyuncuları, maç boyunca pres yaparak rakibin geriden oyun kurmasını engellemeli. Sivok ve Escude orta alana daha yakın oynamalı. Rakibi dar alana hapsedip oyunun hakimiyetini almalıyız. G.Saray’ın en etkili bölgesi kanatları. Kanat oyuncularımız maça iyi odaklanmalı ve hata yapmamalı. Eğer oynarsa Drogba, oynamazsa Burak Yılmaz’a savunmacılarımız özel dikkat etmeli. Bireysel yeteneklerini kısıtlamalıyız.”

Festival gibi olacak

BEŞİKTAŞ ile taraftar grubu Forza Beşiktaş (Çarşı), G.Saray derbisi öncesi Atatürk Olimpiyat Stadı’nda festival düzenleyecek. Dün tanıtım toplantısı gerçekleştirilen ve ilk olacağı belirtilen organizasyon kapsamında, 25 bin metre karelik alanda tüm gün canlı yayınlar, sosyal medya üzerinden 30 milyon kişiye bilgi aktarımı ve eğlence etkinlikleri düzenlenecek.

G.SARAY adına Beşiktaş derbisi, alınacak bir galibiyetten daha fazlasını ifade ediyor. Ligde 3 maçtır kazanamayan ve Real Madrid’e farklı yenilen Cimbom, zorlu 90 dakikadan zaferle ayrılmak adına tepeden tırnağa ‘OHAL’ ilan etti. Yönetim, karşılaşmanın önemi ve teknik heyete destek vermek adına tam 400 bin dolarlık galibiyet primi dağıtmaya karar verdi. Sarı kırmızılılar, son olarak F.Bahçe ile oynanan Süper Kupa finalinde 400 bin dolar prim belirlemişti.
Başkan Ünal Aysal ise dev maç öncesi Fatih Terim’in konsantre olabilmesi adına yönetim kurulu üyelerine konuşma yasağı getirdi.

KAZANMALISINIZ VE KAZANACAKSINIZ...

TERİM konusunda ardı arkası kesilmeyen yorumlara son vermek isteyen Aysal, teknik direktörlerine güvenlerinin sonsuz olduğunu belirtip ilk kez yöneticilerine ince ayar vererek, “Söylediklerinize dikkat edin” mesajı yayınladı.
İmparator da, son 4 resmi maçta galibiyet alamayan takımına özgüven aşısı yaptı. Antalya ve Real Madrid karşılaşmasının ilk 30 dakikasında iyi bir futbol sergilediklerini Florya’da oyuncuları ile yaptığı toplantıda ifade eden Terim, “Beşiktaş maçı bizim adımıza ligde yeniden çıkışa geçmek adına önemli. Kazanmalısınız, kazanacak güce ve kaliteye sahipsiniz, kazanacaksınız” diyerek futbolcularını motive eden bir konuşmaya imza attı.

Bruma getirecek Umut Bulut işi bitirecek

Terim, Beşiktaş’ı kanatları kullanıp sürpriz tercihleri ile yıkma peşinde.

GALATASARAY Teknik Direktörü Fatih Terim, Beşiktaş derbisinde en önemli değişiklik olarak Umut Bulut’u ilk 11’de sahaya sürecek. Milli Takım forması ile Andorra maçında hat-trick yapan ve Real Madrid maçında da oyuna girdikten sonra attığı gol ile hocasının takdirini kazanan forvet sonunda formayı kaptı.

Bu sezon Drogba-Burak ikilisinin arkasında görev bekleyen ve yedek kulübesine hapsolan deneyimli futbolcu, bu sezon ilk kez 11’de sahaya çıkacak.

HIZINDAN YARARLANACAK

SELÇUK-Melo ikilisi ile orta sahada rakibe baskı kurmak isteyen Terim, kanatlardan bu kez sonuca gitmenin hesapları içinde. 10 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında alınan ancak fizik-kondisyon açısından eksikleri olduğu için G.Saray kariyerine kulübede başlayan Bruma da derbide sahada olacak.

İmparator’un süratinden yararlanmak istediği Portekizli genç yetenek, sık sık kanat değiştirecek. Kısaca Aslan, Beşiktaş’ı kanatlardan vurarak yıkmaya çalışacak.

1- Bilic, Terim’e 1 kez rakip oldu ve Türkiye’de ilk derbisine çıkacak.

2- G.Saray, Terim ile son 12 lig derbisinin sadece 2’sini kaybetti.

6- Terim, Beşiktaş’a karşı çıktığı 17 lig derbisinde 6 galibiyet aldı.

7-Beşiktaş, G.Saray’ı ev sahibi olduğu son 18 lig maçının 7’sinde yendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.