Derdimizi Anlatamıyoruz, Tercüman İstiyoruz

Isparta İşitme Engelliler Derneği ve Kulübü Başkanı İbrahim Yavuz, normal hayatta dertlerini anlatmakta büyük güçlükler çektiklerini belirterek; “Valiliğimizden işitme engelli vatandaşlarımızın sorunlarını yetkililere aktaracak tercüman görevlendirmesini

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ağustos 2012 16:42
Derdimizi Anlatamıyoruz, Tercüman İstiyoruz

Isparta’da derneklerine üye 65 kişi, normalde de 200’ün üzerinde işitme engelli vatandaş bulunduğuna dikkat çeken Başkan Yavuz, bu kişilerin başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere gittikleri her yerde dertlerini anlatmakta büyük güçlük çektiklerini bildirdi.

“KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA DERDİMİZİ ANLATAMIYORUZ, TERCÜMANA İHTİYACIMIZ VAR”

Isparta İşitme Engelliler Derneği ve Kulübü Başkanı İbrahim Yavuz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu konulara işaret etti; “Derneğimizin 65 üyesi var. Isparta genelinde ise aileleri ile birlikte yaklaşık 200 işitme engelli bulunuyor. Bu arkadaşlarımız başta hastane gibi kurumlar olmak üzere gittikleri kurum ve kuruluşlarda dertlerini anlatmakta büyük zorluk çekiyorlar.

“AHMET YAVUZ BİZE RESMİ TERCÜMAN OLSUN”

Onun için bizim acilen resmi bir tercümana ihtiyacımız var. Bu doğrultuda İstanbul’da üç ay bu işin eğitimini görüp Federasyon tarafından resmi olarak sertifikasını almış olan Ahmet Yavuz var. Bu arkadaşımızın bize resmi tercüman olmasını istiyoruz.

Bu konuda sayın Valimizle geçtiğimiz yıl yaptığımız görüşmede kendisi bize tercüman kadrosu tahsis edeceğini bildirmişti. Ancak, aradan geçen bir yılda bu konuda hiçbir gelişme olmadı. Bizim vatandaşlarla anlaşamama mağduriyetimiz ise sürüyor. Bu konuda sorunumuza bir an önce çare bulunmasını istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.