Dereboğazı 2013’te yoksa gerisi hikaye

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, ‘Bizim için asıl olan Dereboğazı duble yolunun 2013 yatırım programına alınmasıdır.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Kasım 2012 10:52
Dereboğazı 2013’te yoksa gerisi hikaye

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, ‘Bizim için asıl olan Dereboğazı duble yolunun 2013 yatırım programına alınmasıdır. Bunun dışındaki tüm açıklamalar bize göre hikayedir” dedi. Isparta kalkınmada ikinci derecede öncelikli statüsünde olmasına rağmen; kalkınmış ilin duble yolunun neden olmadığını sordu.

Isparta’yı Antalya’ya bağlayan Dereboğazı yoluyla ilgili tartışmalar sürüyor. Burdur Milletvekili Bayram Özçelik’in, Isparta’yı Burdur’un rakibi görmemesi gerektiğine ilişkin açıklamalarını değerlendiren CHP il Başkanı Vedat Şenol, “Burdur vekilinin açıklamalarını izledim. Sanki Isparta’da insanların tepkisini hafifletmek için verilen demeç gibi geldi bana. Recep Özel’in de sanki iki il arasında sığ çekişme varmış gibi gösterilmesi yönündeki açıklamalarına kendi partilerinden Fevzi Özdemir’in tepkisi var.

Özdemir mantıklı bir arkadaşımız. Gerçekten bir günde geçen araç sayısıyla Ağlasun yolundan geçen araç sayısı arasında dağlar kadar fark var. Yolumuz açık değil mi? Böyle bir yolun duble yol olmaması için hangi sebep var anlamıyoruz. Birileri işini yapmış. Burdur yolu halledilmiş. Ama hiç kimse haberimiz yok diyor. Bürokrasi topu başka yere atıyor Başkanlık başka yere atıyor. AKP vekilleri başka yere atıyor. Isparta el birliğiyle uyutuyor” dedi.

Isparta kalkınmada ikinci derecede öncelikli statüsünde olmasına rağmen; kalkınmış ilin duble yolunun nasıl olmadığını soran Şenol, “ Isparta kalkınmış illere arasındaysa duble yolların diğerlerinden önce yapılması lazım. Üçüncü dördüncü bölgedeki illerin yolları duble. Isparta kalkınmış ama yollarına bir bakın. Bunun izahı yok. Kimse kimseyi aldatmasın Fevzi Bey ‘Kral çıplak’ diye bağırdı. Ben kendisini destekliyorum. AKP milletvekilleri vatandaşı uyutmak için demeç vermesinler. Gereğini yapmalılar. Çünkü iktidar onlar.

Isparta’da kimsenin sorun çıkarma gibi dedi yok. Hükümetin irade göstermesi gerekiyor: Isparta bu anlamda hareket etmeli. Bu sorumluluk en başta milletvekillerinin . Onların açıklama yapmak yerine bu olayın peşini takipte daha ciddi olmaları gerekir. Karayollarından, Ulaştırma Bakanlığından izahat istiyoruz. Dereboğazı yolu 2013 yılı programına alınmalıdır. Bunun dışındaki tüm açıklamalar bize göre hikayedir”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.