Dereboğazı Artık Antalya'nın da Gündeminde

ITSO Başkanı Başdeğirmen, bölgesel ulaşımın alt yapısını Isparta, Antalya ve Burdur’un birlikte hareket ederek güçlendirebileceğini kaydetti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Mayıs 2014 10:11
Dereboğazı Artık Antalya'nın da Gündeminde

Kanal 32'de yayınlanan Basın Kulübü programında konuşan ITSO Başkanı Başdeğirmen, bölgesel ulaşımın alt yapısını Isparta, Antalya ve Burdur’un birlikte hareket ederek güçlendirebileceğini kaydetti. Başdeğirmen, “Antalya-Isparta Dereboğazı duble yol çalışmaları EXPO-2016 öncesi tamamlanmalıdır” dedi.

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Kanal 32 ekranlarında yayınlanan Basın Kulübü programının pazar günü gerçekleştirdiği özel yayına konuk oldu. Başkanlık görevinde ilk yılı doldurması münasebetiyle gazateciler Mehmet Erçakır ve Soner Toros’un sorularını yanıtlayan Başdeğirmen, programda Isparta, Antalya ve Burdur’un birlikte ortak çalışmalar yaparak bölgesel ulaşım altyapısını daha da güçlendirebileceklerini açıkladı.

GÜÇLÜ BİR LOBİ OLUŞTURULMALI
Bu birliktelikle Isparta ile Antalya’yı birbirine bağlayan Dereboğazı Yolu’nun duble yol olması için girişimlere başlanması gerektiğine değinen Başdeğirmen, “ITSO ve ATSO bölgesel olarak güçlenme, tarım ve turizm alanlarında markalaşma ve sorunların güç birliği içinde çözülmesi amacıyla Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ile ortak yönetim kurulu toplantısı yaptık. Bizim öncelikle çok güçlü bir lobi yapmamız lazım. Eğer biz dertlerimiz sıkıntılarımızı birleşerek güçlenerek yapamazsak sonuca gitmek çok zor. Biz bu birlikteliğe Konya’dan başladık. Sonra Antalya’ya geçtik. Konya meclis üyelerimizle toplantılarımız oldu. Gittiğimizde Isparta ile alakalı bize neler yapabiliriz konuştuk orada. Şu anda birbirimizle birçok konuyu paslaşıyoruz. Konya sanayisini, gelişmesini gördük ve içerisinden kendimize örnek aldıklarımız çıktı içerisinden. Onun dışında Afyon’u gördük.

BU BİR İLK
Ve en son Antalya yönetim kurulu ile bizim yönetim kurulumuz ortak toplandı.Çünkü biliyorsunuz Batı Akdenizde, Burdur Isparta, Antalya. Beraber gelişmek, beraber büyümek zorundayız. BAKA’da bizim 3 ilimizi kapsayan bir kurum. Burada her şeyimizle beraberiz. ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, aynı zamanda odalar birliği yönetim kurulu başkan yardımcısı. Biz kendisinden de çok fazla istifade ediyoruz. Kendisinden destek alıyoruz.”

ARTIK DEREBOĞAZI ANTALYA’NIN DA SORUNU
Antalya-Isparta Dereboğazı duble yol çalışmaları EXPO-2016 öncesi tamamlanması gerektiğine dikkat çeken Başdeğirmen, şöyle konuştu:
“Expo 2016 6 ay süreyle yapılacak bir etkinlik. Dünyanın bir çok ülkesinden milyonlarca insan katılacak. 1 milyar tl harcaması yapılan bir yatırım yapılıyor bununla alakalı. Bu dönem içerisinde turistlerden ne kadarını Isparta’ya çekebiliriz. Öncelikle ortaya çıkan soru EXPO 2016’yı Isparta’ya verelim. Yolcuları Isparta havaalanına indirelim. Isparta’dan Antalya’ya transfer edelim.

TEK ENGEL DEREBOĞAZI YOLU
Fakat ne konuşursak konuşalım Manavgat Antalya bölgesinden Isparta ile olan ilişkiler, Antalya Şehir merkezindeki trafik yoğunluğu, Isparta’nın Antalya ile olan yayla turizmi ile ilgili bir şey yapılması gerektiğiyle ilgili tüm çalışmalarımızın tek ortak maddesi Dereboğazı yolu çıktı. Tek engel bu yol çıktı. Bütün yönetim kurulu olarak eğer dediler biz bu toplantıyı yapmasaydık biz dereboğazı yolunun bizim için bu kadar önemli olduğunu bilemiyorduk dediler. Bize teşekkür ettiler böyle bir toplantıyı yaptığımız için. Antalya Isparta Entegrasyonun da ortaya çıkan tek sorun dereboğazı yoludur.

ANTALYA TRAFİĞİ ARTIK KEŞMEKEŞ OLMUŞ
Bölgemiz için çok önemli. Isparta’dan Antalya’ya gidecek yolcularımızın 15 dakika erken gitsin diye bir düşünce yok burada. Biz bu toplantıdan sonra biz de görmediğimiz çok şeyleri gördük. Marmara, Ege, Alanya bölgesine o kadar çok turist geliyor ki. 12 milyon turist geliyor Antalya’ya. 9 milyonu da Alanya Manavgat bölgesine akıyor. Ancak bölünmüş yol olmadığı için ve karayollarının da yönlendirmesi genelde Burdur üzerinden olduğu için ama ne gibi sıkıntı çektiklerini gördüler. Bu Alanya tarafına gidecek yolcular tam 1 saatte Antalya şehir merkezinden geçiyorlar. Antalya şehir merkezi yolu artık keşmekeş olmuş. Onlarda bu trafiğin azalmasını ve rahatlamasını istiyorlar. ATSO da bununla ilgili kendi çalışmalarına başladılar.

BU YOLUMUZ YAPILACAK
Bundan sonra hep beraber milletvekillerimizle beraber bizlerde destek vereceğiz bu işe. Mutlaka bunu çözmek istiyoruz. 78 km yolun mutlaka yapılması lazım. Bizim devletimiz çok güçlü. O kadar çok zor yollar yapılıyor ki. Bizim bu dereboğazı yolumuzda yapılacak.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum