Dereboğazı Meselesi Bitmiştir

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Dereboğazı yolunun Ankara Antalya bölünmüş hattı kapsamında programa alındığını belirterek, güzergahını gösterdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ocak 2013 10:28
Dereboğazı Meselesi Bitmiştir

Yol Ankara-Polatlı-Yunak-Akşehir-Gelendost-Eğirdir ve Kovada yanından Dereboğazı yoluna saplanıyor. Ağlasun ile Eğirdir’den gelen 17 km’lik hat bölünmüş yol ağına eklendi.

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Derboğazı yolunun Ankara –Antalya bölünmüş yol kapsamında yatırım programına alındığını bildirdi. Bilgiç, “Yeni bir Ankara-Antalya bölünmüş yol hattı yapılıyor. Bu Ankara –Antalya bölünmüş yol hattının bölümü de Dereboğazı yolunu kapsıyor ve bu yol 2030 yılının tamamlanmış olan bölünmüş yol programına aldırıldı. Bakanlıkta yaptığımız görüşmelerde bu yol 2023 tamamlanmış bölünmüş yollar haritasına alındı.

Bu yol Ankara-Polatlı-Yunak-Akşehir-Gelendost-Eğirdir ve Kovada yanından Dereboğazı yoluna saplanıyor. Zaten Sav’dan çıktığınzda Ağlasun’a kadar olan yol bölünmüş yol. Sadece 17 km’lik Ağlasun ile Eğirdir’den gelen yol, bölünmüş yol ağında görünmüyordu. En son görüşmelerde bu yol da bölünmüş yol ağına aldırıldı ve sorun ortadan kalktı. Bunun yanında Gelincik güzergahı karayol ağına alındı. Burası da bölünmüş yol ağına alındı ve Isparta-Burdur arası 15 dakikaya iniyor. Burdur’un o yol sayesinde Isparta’ya entegre olacağını göreceğiz.

KONSEYE ‘SİYASİ PARTİNİN ARKA BAHÇESİ’ DEDİ
Belli bir siyasi partinin arka bahçesi konumuna düşmüş halbuki şehir için nem arzeden konsey önderliğinde siyasi partilerin desteğiyle eylem yaptılar 150 adam toplayamadılar. Çünkü vatandaş bunun şovdan ibaret olduğu biliyor. Hizmeti yapacak olanın AK Parti olacağın bildiği için onların davullarla yaptığı çağrıya itibar etmedi.

Dereboğazı meselesi bitmiştir. Burası 2023 yılında tamamlanmış olacak yol kapsamına alınmıştır. Biz kısa süre içinde bu yolun yapımına başlatılması için gayret veriyoruz. Söyleyecek bir şeyleri olmayanlar siyaset üretmek adına yanlış yola sahip vatandaşın kafasını karıştırmaya çalıştırmaya ama oyunları tutmadı” diye konuştu.

KAMULAŞTIRMA YAPMAYAN BELEDİYEYİ ŞİKAYET ETTİ
Sav ile havalimanı arasında 50 milyon liralık yol yatırımı yapıldığını ileten Bilgiç, “Ancak bir bölümü eksik kaldı. Şubat ayında yeniden ikmal ihalesine çıkılıyor. Kalan bölüm tamamlanmış olacak. Migros kavşağı da alt ve üst geçit olarak düzenlenmiş olacak. Aliköy kavşağında belediye kamulaştırma yapsa burası da düzenlenecek. Belediye bunu hep yapıyor. Deregümü’de su taşkın koruma projesi var. 5 yıl önce DSİ ihalesin yapmış. Belediye bin metrelik yerin kamulaştırmasını yapmadığı için ihale güme gidiyor. Yarın felaket olduğunda hesabını kim verecek.

Kayıköyü’nde DSİ’ye sadece güzergahı gösterecek. 10 km kanal yapılacak Israrla güzergahı gösteriyorlar. Oradaki sel felaketinden dolayı SDÜ hastanesinde trilyonluk zarar var. Belediye hizmet noktasında hep köstek oldu” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum