Dereboğazı Proje Çalışması Eylül'de Tamamlanmış Olacak

Dereboğazı Proje Çalışması Eylül'de Tamamlanmış Olacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Haziran 2017 13:11
Dereboğazı Proje Çalışması Eylül'de Tamamlanmış Olacak

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta-Antalya yolundaki proje proje çalışmalarında sona gelindiğini duyurdu.

Bilgiç; "Isparta’nın en önemli rüyası ki ta 1950’li yıllarda Ispartalı vatandaşlarımız Kazak tünelini açarak bu işe başladılar. Oradaki proje çalışmaları da son noktaya geldi. 

Teknik olarak daha düzgün bir yol yapılması için en son rötuşlar yapılıyor. Eylül’de tamamlanmış olacak. Türkiye’deki en zor güzergahlardan bir tanesi. 8 tünelle geçiyoruz. Toplam tünel uzunluğumuz 21 kilometre olacak. Bu 7 tünel gidiş geliş, bir tanesi de Antalya yönüne tünel gelişi açıktan olacak. Bu tüneller içinde gidiş geliş en uzun tünelimiz 2700 metre olacak. Ayrıca 9 tane köprü ve viyadüğümüz var. Bunların 3’ü viyadük, 6’sı köprü 3800 metre. Gidiş geliş olarak baktığımızda 7,6 kilometrelik viyadük ve köprü işimiz var. 

2015 yılı yatırım programına yüksek planlama kurulu kararıyla aldırmıştık. Yıl sonunda da inşallah ihalesini yapacağız.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.