Dereboğazı Yolu İçin Söz Bitti, Sıra Eylemde…

Isparta belki de ilk defa bu kadar kararlı bir şekilde kendi meselesine sahip çıkıyor… Dereboğazı yolunun Ulaştırma Bakanlığı tarafından 2013 yılı yatırım planına alınması için söz bitti, sıra eylemde…

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Aralık 2012 12:05
Dereboğazı Yolu İçin Söz Bitti, Sıra Eylemde…

Aylardır kaybedenler şehri Isparta’nın gündeminden düşmeyen Dereboğazı Duble Yolu’nun Ulaştırma Bakanlığı tarafından 2013 yılı yatırım planına alınması için yürütülen girişimler bir adım daha ileri gidiyor.

Isparta Kent Konseyi artık sözün bittiği tartışmaları eylemle taçlandırıyor. 23 Aralık Pazar günü yapılacak olan eylemle talepler bir kez daha yetkililere duyurulacak. Ellerde Türk bayrakları ve kazma küreklerle Sav Kasabası çıkışında buluşacak olan Ispartalılar, “Kendimiz için, kentimiz için Dereboğazı Duble Yolunu İstiyoruz” diye haykıracaklar.

SİYASİ ARGÜMAN KULLANILMAYACAK
Sağcısı solcusu, muhafazakarı liberali, öğrencisi öğretmeni, işçisi memuru tek bir amaç için belki de ilk defa bir araya gelecek. Hiçbir siyasi argümanın taşınmayacağı eylemde sadece Türk bayrakları ve temsili olarak kazma ve kürekler taşınacak.

RECEP ÖZEL KAZMA KÜREKLERLE GİDİN
BİZ DE ARKANIZDAN GELİRİZ DEMİŞTİ
Adalet ve Kalkınma Partisi Isparta Milletvekili Recep Özel’in Dereboğazı yolu ile ilgili yapılan tartışmalara “Siz kazma küreklerle gidin, biz de arkanızdan geliriz” ifadelerini kullanarak katılmasının ardından Kazma-Kürek Dereboğazı yolu için adeta bir simge haline gelmişti. İşte şimdi, Ispartalılar kazmalarıyla kürekleriyle Dereboğazı yolunun 2013 yatırım planına alınarak duble yol yapılması için tek ses olmaya karar verdi.

DİREKSİYON KENT KONSEYİ’NDE
Isparta Kent Konseyi dün Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısıyla Ispartalıları bir kez daha bu eyleme davet etti. Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül, yaptığı açıklamada konuyla ilgili henüz somut bir adımın atılmadığını kaydederek o talebi bir kez daha dile getirdi.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR
Prof. Dr. Bülbül, “Bilindiği üzere son günlerde Isparta’mızı ilgilendiren çok önemli bir konu olan Isparta- Dereboğazı – Antalya Duble Yol Projesi ile ilgili Kent Konseyi olarak “Dereboğazı Duble Yolumu İstiyorum” sloganıyla bir imza kampanyası başlatmıştık. Konu ile ilgilenen bir çok kesimden ses geldi. Ama bu konuda henüz somut bir adım atıldığını görmedik. Halen TBMM’de bütçe görüşmeleri devam etmektedir” dedi.

BAŞBAKAN SÖZ VERMİŞTİ
Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül, “Ispartalılar olarak bizim talebimiz; Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı n Isparta’mızı ziyaretinde ifade ettiği ve sözünü verdiği bu projenin ulaştırma bakanlığımızca plan ve programa alınarak 2013 yılı bütçesine ödeneğinin konulmasıdır” şeklinde konuştu.

23 ARALIK PAZAR GÜNÜ SAAT 13:00’DE
Bu maksatla 23 Aralık Pazar günü saat 13:00’de duble yolun başlangıcı olan Sav Kasabası çıkışında bir etkinlik düzenlenecektir. Aynı gün müftülük önünden saat 12:00’de otobüsler kaldırılacaktır. Etkinliğe tüm Isparta halkımız davetlidir” dedi.

‘HADİ GARİ SEN DE GELİVE’
Etkinlikte hiçbir siyasi argümanın kullanılmayacağını kaydeden prof. Dr. Bülbül, “Bu etkinlikte sadece Türk bayraklarımız olacak. Ayrıca, duble yol çalışmayla yapılır. Onu temsilen de kazma kürekler taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

Biz de Ajans32 ailesi olarak Isparta şivesiyle Ispartalıları bu etkinliğe davet ediyoruz; “23 Aralık Pazar günü biz de orda olcez… hadi gari sende gelive”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum